Най-влиятелните страни в ЕС Франция и Германия договориха най-общите рамки

...
Най-влиятелните страни в ЕС Франция и Германия договориха най-общите рамки
Коментари Харесай

Германия и Франция се договориха за бъдещия бюджет на Еврозоната

Най-влиятелните страни в Европейски Съюз Франция и Германия договориха най-общите рамки на предлагания бюджет за еврозоната, който би трябвало да показват пред финансовите министри на съюза в понеделник, е декларирал източник от френското финансово министерство, както осведоми AFP.
Общият бюджет на единната валута е едно от основните хрумвания на френския президент Еманюел Макрон за протекция на еврото, само че тя породи разлики сред Франция и Германия, които са двете най-големи стопански системи в района.
Френският финансов министър Бруно льо Мер и немският му сътрудник Олаф Шолц „ взаимно в понеделник ще показват предлагането.. за рамката на бюджета за еврозоната " е съобщил министерският източник пред френската телеграфна организация.
" Това е значима стъпка напред, " е споделил той. " Ние ще я споделим с останалите членове. "
Източникът е съобщил, че към момента не е избран какъв ще е целият размер на бюджета, защото първо би трябвало да се дефинират „ архитектурата и главните му правила “.
Според френско-германското проектопредложение бюджетът ще бъде част от общата бюджетна конструкция на Европейски Съюз и ще се ръководи от 19-те страни в зоната.
Макрон ще пътува през уикенда до Берлин, с цел да беседва с немския канцлер Ангела Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР