Най-влиятелната партия в Европа, германският Християн-демократичен съюз има нов председател.

...
Най-влиятелната партия в Европа, германският Християн-демократичен съюз има нов председател.
Коментари Харесай

Нова ера за германските консерватори след лидера Ангела Меркел

Най-влиятелната партия в Европа, немският Християн-демократичен съюз има нов ръководител. Анегрет Крамп-Каренбауер наследи на лидерския пост Ангела Меркел. След оспорваното състазание с два изборни тура тя благодари на противниците си Фридрих Мерц, някогашен ръководител на парламентарната група в Бундестага и здравния министър Йенс Шпан. Преди обяд Ангела Меркел се елементарни с партията, която управлява в продължение на 18 години. На сбогуване тя получи като подарък диригентска палка на известния диригент Кент Нагано. Мария Стоянова наблюдава партийния конгрес в Хамбург.

 © Българска телеграфна агенция
За първи път от 18 години насам, немските консерватори имаха избор. Трима претенденти се надпреварваха за председателския пост на Ангела Меркел. За финален път тя откри партийния конгрес и застана пред членовете на партията като ръководител. Те й благодариха за 18-те години, в които модернизира Християн-демократичния съюз и го направи най-силната, най-доминантната партия освен в Германия, само че и в Европа.

За Ангела Меркел в Хамбруг се затвори един кръг - в този град е родена, в него преди 28 години за първи път е пратеник на конгрес и тук завърши председателството й. Освен диригентска палка тя получи и овации в продължение на 10 минути.
Ангела Меркел, някогашен ръководител на ХДС: Ние, християн-демократите се отличаваме, само че в никакъв случай не се изолираме. Ние се караме, само че в никакъв случай не насъскваме и не унижаваме. За човешкото достолепие нямаме двоен критерий. Не противопоставяме.
Сегашният общоприет секретар Ангегрет Крамп-Каренбауер беше посочена в допитванията като победител. В своята тирада преди избора, тя заложи на метода с така наречен " човешко лице " в политиката.
Анегрет Крамп-Каренбауер, ръководител на ХДС: Когато през 1981 година се влязох в партията, го направих, тъй като това беше партията, която не приемаше черногледството. Това беше партията, която държеше своя курс с увереност, оптимизъм и с взор към бъдещето. За тази увереност моля в този момент.
Крамп-Каренбауер до в този момент не е декларирала отчетливи позиции по европейски въпроси. В политически проект е по-консервативна от Меркел.

Конгресът на Християнд-демократичния съюз беше почетен от доста задгранични посетители - водачът на Европейската национална партия Жозеф Дол, кметът на Киев Витали Кличко, а от България - евродепутатите Ева Майдел и Андрей Ковачев.
 Избраха наследника на Меркел: Лидер на ХДС стана Анегрет Крамп-Каренбауер Избраха наследника на Меркел: Лидер на ХДС стана Анегрет Крамп-Каренбауер
Приключи вторият тур от гласуването в Хамбург, който дефинира Анегрет Кран-Каренбауер за наследничка на Ангела Меркел отпред на Християн-демократичния...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР