Най-влиятелната организация на българските изселници в Турция Балгьоч“ проведе конференция

...
Най-влиятелната организация на българските изселници в Турция Балгьоч“ проведе конференция
Коментари Харесай

Изселници в Турция зоват за помирение между ДПС и ДОСТ

Най-влиятелната организация на българските изселници в Турция „ Балгьоч “ организира конференция в Бурса, на която бе насочен апел за помиряване сред политическите обединения, подкрепяни от етнически турци в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

В работата на форума участваха ръководители на сдруженията на българските турци, включени във федерацията „ Балгьоч “, представители на Движението за права и свободи (ДПС), партия ДОСТ (Демократи за отговорност, независимост и толерантност) и Народна партия " Свобода и достолепие " (НПСД), деятели на изселнически организации.

В слово си почетният ръководител на Конфедерацията на Балканските румелийски турци Турхан Генджоглу описа за диалозите си с водачи на Движение за права и свободи и ДОСТ, като уточни, че „ са направени обилни стъпки за помиряване “.

Той прикани симпатизантите на всяка от обединенията да не се поддават на провокации и да не употребяват езика на омразата и борбата, а да спомагат за доближаването.

„ В светлината на разискваните на конференцията в Бурса въпроси, които са в поддръжка на обединяването, следва да проведем срещи с водачите на Движение за права и свободи и ДОСТ, с цел да ги срещнем с желанието и волята на сънародниците в Турция “, сподели още Турхан Генджоглу, водещ емисар на самодейностите за обединяване.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР