Най-висшият религиозен орган в Саудитска Арабия определи като справедливи решенията

...
Най-висшият религиозен орган в Саудитска Арабия определи като справедливи решенията
Коментари Харесай

Съветът на старейшините на Арабия похвали решенията на крал Салман по случая с Кашоги

Най-висшият набожен орган в Саудитска Арабия дефинира като " обективни " решенията на саудитския крал във връзка със гибелта на журналиста Джамал Кашоги, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Разпорежданията и решенията, взети от пазителя на двете светини крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд по отношение на нещастния случай, лишил живота на Джамал Кашоги, са ориентирани към реализиране на правдивост и тъждество в сходство с шериата (ислямското право) ", сподели Съветът на висшите учени в изказване, публикувано от Саудитската организация по печата.

Саудитска Арабия призна, че Кашоги е починал при пердах в нейното консулство в Истанбул, откакто две седмици отхвърляше да има нещо общо с изгубването му. Тя освободи от служба петима чиновници поради случая и арестува 18 души.

Египет похвали " смелите " и " решителни " дейности на крал Салман при следствието на гибелта на Кашоги.

" Египет вижда, че смелите и решителни решения и дейности на саудитския крал по този въпрос подхождат на метода на Негово величество, който почита правилата на правото и използването на дейно правораздаване ", съобщи външното министерство.

То сервира своите съболезнования на фамилията на Кашоги и изрази убеденост, че следствието ще разкрие истината.

Бахрейн също похвали решенията на саудитския крал, взети за да се реализира правдивост, оповестява саудитската телевизия Ал Арабия, явно визирайки случая с Джамал Кашоги, съобщи Ройтерс.

" Саудитска Арабия ще остане една страна на справедливостта, полезностите и правилата ", се споделя в публично изказване на Бахрейн, представено от малкия екран.

Абу Даби сподели, че поддържа Рияд по отношение на " достойната за жалост " спекулация Кашоги, съобщи Франс прес.

" Обединените арабски емирства приветстват решенията и управителните инструкции на крал Салман по отношение на " тъжната и почтена за жалост " спекулация Кашоги ", показва Информационната организация на ОАЕ, като прецизира, че това е изказване на външния министър на ОАЕ Абдул бин Заид ал Нахаян.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР