Най-висшият консултативен орган в областта на здравеопазването във Франция одобри

...
Най-висшият консултативен орган в областта на здравеопазването във Франция одобри
Коментари Харесай

Франция: Ваксината на AstraZeneca само за хора под 65-годишна възраст

Най-висшият съвещателен орган в региона на опазването на здравето във Франция утвърди през днешния ден използването на имунизацията против на британско-шведската компания AstraZeneca, само че единствено за хора под 65 години, съобщи Ройтерс. Това стана четири дни откакто Европейската организация по медикаментите даде зелена светлина за този препарат, напомня.
Висшата здравна работа - самостоятелен орган, с чиито рекомендации френското държавно управление нормално се преценява - съобщи, че препаратът на AstraZeneca може да влезе в приложимост, само че единствено при хора под 65 години. Според нея приоритет при имунизирането би трябвало да бъде даден на хората от възрастовата група сред 50 и 65 години, които имат здравни проблеми, и на медицинския личен състав.
 COVID-19 към момента блокира ски сезона във Франция COVID-19 към момента блокира ски сезона във Франция
Ски лифтовете на Франция ще останат затворени най-малко още един месец, оповестиха от кабинета на премиера Жан Кастекс, осведоми " Дарик ". Не...
Позицията на френската Висша здравна работа е сходна с тази на регулаторите в Италия, Австрия и Германия. Те предложиха имунизацията на AstraZeneca да не бъде поставяна на по-възрастни хора, защото няма задоволително доказателства, че тя е безвредна за тях. " Все още няма задоволително данни за хората над 65 години. Надяваме се да има такива през идващите седмици ", съобщи ръководителят на френската Висша здравна работа Доминик Льо Гюлюдек. Ваксината на AstraZeneca е третата утвърдена за потребление във Франция. Преди това към този момент получиха зелена светлина препаратите на Pfizer/BioNTech и на Moderna.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР