Най-висшият генерал на САЩ обяви, че военното разузнаване на страната

...
Най-висшият генерал на САЩ обяви, че военното разузнаване на страната
Коментари Харесай

Най-висшият генерал на САЩ обеща отговор, ако Русия е награждавала талибаните

Най-висшият военачалник на Съединени американски щати разгласи, че военното разузнаване на страната работи за потвърждаване на информациите, че Русия дава парични награди на талибаните за убийството на американски бойци и даде обещание отговор, в случай че бъдат доказани, оповестява " Гардиън ".

Ген. Марк Мили, който е ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати, сподели пред комисията по въоръжените сили към Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), че Пентагонът е зает да открие дали съветското военно разузнаване е плащало за набези против американски бойци в Афганистан.

" Ще стигнем до дъното на този проблем. Ако фактически има награди, аз съм засегнат военачалник, тъкмо както всеки от в униформа е ", акцентира Мили и добави: " Това е в действителност нещо огромно. Все още нямаме такова равнище на точност, само че към момента търсим. "

Той загатна, че Съединени американски щати може да не реагират на информациите толкоз пламенно, колкото е належащо по невоенни способи.

" Проблемът е на стратегическо равнище ", сподели той, като добави: " Има ли дипломатически, осведомителни и стопански... наказания, има ли демарши, има ли телефонни позвънявания, има ли напън, такива неща. И мога да ви кажа, че част от това е свършено. Правим ли, колкото можем или би трябвало? Може би не, освен за руснаците, само че и за други. "

Министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър, който е дал показания дружно с Мили, е декларирал, че първичните информации не са пристигнали от никоя от деветте от общо 17-те американски разследващи организации под шапката на Пентагона, което допуска, че информацията, изтекла в медиите през последните седмици, е пристигнала от Централно разузнавателно управление на САЩ или друга гражданска организация.

Еспър посочи, че информациите са били прегледани първо от Пентагона през януари, когато са били показани на Мили и на ръководителя на централното командване на Съединени американски щати ген. Кенет Маккензи, а министърът на защитата е разбрал за тях през февруари.

" Те получиха някои първични информации на съображение, че започнаха да преследват. Нито мислех, че информациите са достоверни, откакто те се ровиха в тях ", означи Еспър.

Мили акцентира, че следствието не е завършило. " Аз и министърът (на отбраната) и други го одобряваме съществено ", отсече генералът, като добави: " Ще стигнем до дъното на това. Когато схвана дали в действителност е правилно. И в случай че това е правилно, ние ще предприемем дейности. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР