Най-висшият европейски съд потвърди заповедта за лидера на крайната френска

...
Най-висшият европейски съд потвърди заповедта за лидера на крайната френска
Коментари Харесай

Потвърдено: Льо Пен трябва да възстанови на Европарламента 300 000 евро

Най-висшият европейски съд удостовери заповедта за водача на крайната френска десница Марин льо Пен да възвърне на Европейския парламент съвсем 300 000 евро за пари, платени погрешно на асистент. Съдът на Европейския съюз в Люксембург отхвърли тъжба от Льо Пен, някогашен член на Европейския парламент, която оспори решение на по-нисък съд.

Висшият съд удостовери решението на Общия съд от юни 2018 година, което удостовери "решението на Европейския парламент да възвърне от члена на Екологичен потенциал Марин льо Пен съвсем 300 000 евро за наемане на парламентарен помощник ".

Първоинстанционният съд, също в Люксембург, показва съображенията, че Льо Пен "не потвърждава успеваемостта " на работата на този помощник.

През декември 2016 година Народното събрание постанови, че 298 500 евро са били "неправомерно " изплатени на Льо Пен за петгодишен интервал за парламентарна помощ, предоставена от нейния асистент Катрин Гризе, която се намирала в Париж, а не в законодателното европейско тяло.

Парламентът стартира да удържа част от надбавките на Льо Пен като член на Европейския парламент, с цел да си възвърне парите, само че тя се отдръпна през 2017 година и е толкоз обратно в листата на нейната партия на европейските избори тази седмица, че надали ще се върне.

Докато организираше акции за неделния избор, Льо Пен осъди "грубото нарушаване " на правата си и даде обещание да отнесе случая до Европейския съд по правата на индивида в Страсбург.

Льо Пен добави: "Нашият отговор на тези низки маневри ще се види в кабините за гласоподаване. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР