Най-високото отличие на Министерството на културата Златен век беше връчено

...
Най-високото отличие на Министерството на културата Златен век беше връчено
Коментари Харесай

Златен век за Националния музикален театър

Най-високото отличие на Министерството на културата " Златен век " беше връчено на Националния музикален спектакъл във връзка 100 години професионална оперета и 70 години от основаването на театъра.

Почетният знак " Златен век " – щемпел на Цар Симеон Велики-златен - и грамота се връчват на Националния музикален спектакъл за принос в развиването и одобряването на българската просвета и национална еднаквост и във връзка юбилея. По традиция министърът на културата дава оценките на изявени дейци на изкуството и културни институции през месец ноември, в който честваме делото на националните будители.
" Благодаря ви от името на моите сътрудници, които вършат чудеса от смелост, с цел да може Националният музикален спектакъл най-малко още 100 години да чества и да радва хората. Сигурна съм, че те ще оценят високо тази премия ", съобщи шефът на националната оперета Марияна Арсенова. Тя предложения присъстващите на идната премиера на театъра през януари и февруари - " Фантомът на операта ".

С отличие " Златен век " бяха отличени също изявени създатели, измежду които солистката на Националния музикален спектакъл от сребърното потомство Теодора Георгиева, актрисата Татяна Лолова, певицата Маргрет Николова и други.
" Това е една традиция на Министерството на културата да удостояваме за значими достижения в региона на изкуството родни, модерни будители, продължители на традициите, пазители на духовността, хора, даващи всеки момент от своя живот в името на културата, на българското, на духа на нацията " – с тези думи министърът на културата Боил Банов приветства наградените.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР