Най-високият резултат от 586 точки е на осмокласниците от Дания,

...
Най-високият резултат от 586 точки е на осмокласниците от Дания,
Коментари Харесай

Момичетата с по-добри умения за мислене от момчетата

Най-високият резултат от 586 точки е на осмокласниците от Дания, оповестиха от МОН.

В проучването от 2016 година са взели участие 24 страни и райони. От тях 16 са в Европа, 5 са в Латинска Америка, а 3 са в Азия.

Цялото проучване е направено измежду 94 000 възпитаници, като в една страна са взели участие приблизително по към 4000 възпитаници. Участвали са и 37 000 учители, с цел да се види какви са техните умения да преподават тематики от гражданското обучение.

Изследването е направено у нас от 7 март до 20 април 2016 година, като в него са взели участие 2966 възпитаници от осми клас и 1549 учители от 147 учебни заведения.

Учениците са решавали когнитивен тест и въпросници. В проучването разликата в резултатите на учениците от другите страни е голяма, като тя варира от 381 точки за осмокласниците от Доминиканската република, до 586 точки за учениците от Дания.

В това проучване за гражданските компетентности от 2016 година има наклонност за доста огромна разлика в резултатите на българските девойки и момчета в осми клас.

По този индикатор България се подрежда на второ място, като междинният резултат на нашите девойки е 511 точки, а на момчетата 473 точки.

Това удостоверява констатацията, че българските девойки имат по-добри умения за мислене или тяхната подготовка в по-фундаментален аспект е по-добра от тази на момчетата, разяснява Светла Петрова, шеф на отдел в центъра за оценяване в предучилищното и учебното обучение.

Според българските осмокласници, взели участие в проучването, проучването и познаването на родната история (60 процента) е доста по-ценна характерност на положителния жител, в сравнение с за останалите осмокласници (38 процента).

Информирането за политическите събития и демонстрирането на почитание към представителите на властта е по-малко скъпо за българските възпитаници (25 процента), в сравнение с за техните връстници (35 процента), сочат резултатите от проучването.
Ясно се вижда, че членуването в политически партии не е измежду полезностите на положителния жител както за българските възпитаници (11 процента), по този начин и за останалите осмокласници от проучването (15 процента).

Според осмокласниците от проучването най-големите закани за човечеството са замърсяването на околната среда, тероризмът, дефицитът на вода и храна, заразните болести, смяната на климата, бедността и престъпността.

По тематиката за равенството в демократичното общество "общият извод е, че за съвсем половината от българските възпитаници политическите изяви и гражданската интензивност са по-скоро територия за мъжете, в сравнение с за дамите ".

Момичета от проучването от всички страни и от България поддържат концепцията, че би трябвало да има тъждество сред половете - в публичните изяви и в политическия живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР