Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28

...
Най-високите температури през октомври ще бъдат между 23 и 28
Коментари Харесай

Времето през октомври: очакват ни температури от минус 1 до 28 градуса

Най-високите температури през октомври ще бъдат сред 23 и 28 градуса, а н ай-ниските - сред минус 1 и 4 градуса, заяви пред Българска телеграфна агенция Марияна Попова, синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология.
 Времето ThinkStock/Getty Images
По думите й през октомври се чака междинната месечна температура у нас да бъде към нормата , която в равнините е сред 11 и 15 градуса, по високите полета - сред 8 и 11 градуса, а в планинските региони - от 4 до 8 градуса.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към нормата, която за по-голямата част от страната е сред 40 и 60 литра на квадратен метър, в югоизточните региони - сред 60 и 90 литра на квадратен метър, а в планините - от 80 до 100 литра на квадратен метър.

 дъжд ThinkStock/Getty Images-->
В първия ден на октомври облачността ще е забележителна. Валежите в източната половина от страната ще продължат, а в крайните източни региони ще са обилни. В Западна България ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 16 и 21 градуса, по-ниски в Североизточна България – сред 12 и 15 градуса.

 времето Национален институт по метеорология и хидрология п
На 2 октомври преди обяд в източните региони към момента ще превалява, към този момент слаб дъжд. Облачността от запад ще се раздра и краткотрайно ще намалее. Вятърът за малко ще бъде от северозапад, в Източна България - до сдържан, само че до вечерта още веднъж ще се обърне от изток. През идващите дни вероятността за превалявания е дребна. Облачността ще е раздрана. Вятърът ще е най-вече слаб, източен, в четвъртък краткотрайно ще бъде от запад-северозапад, сдържан. Дневните температури още малко ще се покачат и към сряда ще доближат 21-26 градуса, само че през втората половина от седмицата още веднъж ще се намалят с 3-4 градуса.
 Времето ThinkStock/Getty Images

През второто десетдневие температурите ще бъдат близки и малко по-високи от естествените, като въпреки всичко постепенно ще се намаляват. Облачността ще е раздрана, с повече слънце в часовете към и след обяд. Условия за валежи ще има към 12 октомври, към 15 октомври и в края на интервала, сподели пред Българска телеграфна агенция Попова.
 Времето ThinkStock/Getty Images



И през третото десетдневие на октомври времето ще бъде изменчиво. Ще се редуват спокойни и относително топли дни и дни, в които ще минават атмосферни разстройства, при които ще има условия за превалявания. Най-голяма е вероятността за това към 24 октомври и към края на месеца. Като цяло за интервала средноденонощните температури ще останат близки и малко по-високи от нормалните, предвижда Марияна Попова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР