Най-високата цена, по която вчера се продаваше масовият бензин А-95,

...
Най-високата цена, по която вчера се продаваше масовият бензин А-95,
Коментари Харесай

Масовият бензин удари 2,56 лв., дизелът - 2,58 лв.

Най-високата цена, по която през вчерашния ден се продаваше всеобщият бензин А-95, беше 2,56 лева за литър. Цената на всеобщия дизел пък доближи 2,58 лева Това демонстрират настоящите данни на уеб страницата bg.fuelo.net.
А-95 е поскъпнал през последния месец с 9 ст. на литър, или с 3,93%. Средната му цена за страната през вчерашния ден беше 2,38 лева за литър. Най-високата цена на всеобщия бензин у нас е 2,56 лева, а най-ниската - 2,07 лева За последните 6 месеца покачването на цената му е с 26 ст. на литър, което е 12,26%.
Бензинът А-98 през последните дни се търгува на дребно приблизително по 2,64 лева за литър. Най-високата цена, на която той се предлага, доближава 2,89 лева, а най-ниската - 2,35 лева, за литър. За последния месец цената му се е повишила приблизително с 10 ст. за литър, или с 3,94%. Поскъпването през последните 6 месеца е с 25 ст., или с 10,46 на 100. От 2,39 лева за литър през април в края на октомври той доближава приблизително до 2,64 лева
Дизелът е поскъпнал за последните 6 месеца с 28 ст., което е покачване с 13,08% - от 2,14 в края на април до 2,42 към вчерашната дата. Най-сериозното повишаване става през последния месец - с 11 ст., или 4,76% на 100. Най-високата цена, на която през вчерашния ден се оферираше той, е 2,58 лева, а най-ниската - 2,15 лева за литър.
При дизела премиум повишаването за интервал от 6 месеца е с 26 ст., или с 10,6%. От 2,44 за литър през април до 2,70 лева за литър през вчерашния ден. Най-високата цена, на която през вчерашния ден се оферираше това дизелово гориво, е 2,88 лева за литър, а най-ниската - 2,37 лева Само през октомври повишаването му е с 11 ст., или с 4,25%



Според Ревизоро
Било обикновено цените в обособените градове да са разнообразни

Казах на едни недоволни хора, че като станат 500 000 души, ще ги въоръжим и ще ги пуснем да преплуват Черно море и Атлантическия океан, с цел да атакуван Русия и Съединени американски щати. Ще ги изненадаме сигурно и могат да смъкват цените на горивата. Това сподели пред Българска национална телевизия депутатът от Обединени патриоти Емил Димитров - Ревизоро, който разяснява тематиката за растящите цени на горивата.
По неговите думи цените на горивата са международни. "Дълго време имаше интерес цената на горивата да са ниски, с цел да страда Русия. Сега Съединени американски щати нападна Иран и постанова наказания. Съединени американски щати и Русия сега имат интерес от тези високи цени. Всичко това е геополитика ", сподели той. Според него в България цените на горивата са най-ниски на целия Балкански полуостров. "В Румъния, Гърция, даже в Скопие цените са по-високи. Нормално е цените в обособените градове да са разнообразни. Това е политика на другите вериги. Те се дебнат. Нормално е и на една автомагистрала, където минават повече коли, цените да са по-високи ", счита Ревизоро.
Междувременно от "Демократична България " опровергаха Ревизоро, като цитираха данни, съгласно които в България горивата към този момент са по-скъпи от тези във Англия, Белгия, Полша, Чехия и Словения и други страни членки на Европейски Съюз. От обединяването подчертават, че цените на горивата зависят и от политиката на страната, а позицията на ръководещите, че няма какво да се направи, била бягство от отговорност и поддръжка на статуквото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР