Най-високата средна оценка на матурата по български език и литература

...
Най-високата средна оценка на матурата по български език и литература
Коментари Харесай

Абитуриентите от Вършец са с най-добри резултати на матурата по български език

Най-високата междинна оценка на матурата по български език и литература е на зрелостниците от Вършец - доста добър 4.72. В Монтана зрелостниците са постигнали резултат 4.28, Якимово - с 4.15, в Берковица са с 4.11 и Лом - с 4.1 обща оценка. В Медковец, Бойчиновци, Брусарци и Вълчедръм междинната оценка на наложителната матура е сред междинен 3.15 и добър 3.61. На последно място по триумф са приключилите селскостопанската гимназия в Георги Дамяново. Техният резултат е междинен 2.89, това сочат систематизираните данни.
Отлично са се показали зрелостниците от Лом на матурата по математика. Средният триумф е отличен 5.98. Във Вършец резултатът е отличен 5.74, а в Монтана - доста добър 5.22. Държаен зрелостен изпит по математика са избрали да държат завършващите единствено в три общини на област Монтана.
На британски са се явили децата от 4 общини. Най-висока е оценката в Лом - доста добър 5.21. С четири стотни по-ниска е тя за Монтана - доста добър 5.17, следвани от Вършец с 4.90 и Берковица с 4.80.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР