Най-високата сграда в света, 828-метровата в Дубай, се превърна в

...
Най-високата сграда в света, 828-метровата в Дубай, се превърна в
Коментари Харесай

Най-високата сграда в света Burj Khalifa се превърна в благотворителен център в Дубай

Най-високата постройка в света, 828-метровата в Дубай, се трансформира в светеща благотворителна " кутия " за дарения, която събира средства за храна за жителите на Обединените Арабски Емирства, които страдат от икономическото влияние от ковид.

Всяка от 1,2 милиона външни светлини на небостъргач беше " продадена " за 2,70 $, задоволително с цел да се купи порция храна, написа Reuters.

Регионът е туристически и бизнес център, само че стопанската система на Дубай беше мощно наранена от пандемията от ковид.

Много хора са изгубили работа или приходите им доста са намалели. Десетки хиляди служащи мигранти, които постоянно живеят в пренаселени жилища, където вирусът се популяризира по-лесно, са регистрирани за връщане в родината си.

В ОАЕ са записали 19 661 случая на болест с COVID-19 и 203 смъртни случая. Те са втори по смъртност след Саудитска Арабия от шестте страни в Персийския залив.

Досега от дарения са събрани средства за повече от 1,2 милиона порции храна, заяви организацията на световните основатели на Мохамед Бин Рашид Ал Мактум (MBRGI).

Набирането на средства е част от акция за финансиране на 10 милиона порции храна за фамилии с ниски приходи през мюсюлманския пост през Рамазан от MBRGI, покровителстван от вицепрезидента на ОАЕ Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР