Най-високата сграда в Европа е почти завършена. Издигайки се над

...
Най-високата сграда в Европа е почти завършена. Издигайки се над
Коментари Харесай

Най-високият небостъргач в Европа е почти завършен

Най-високата постройка в Европа е съвсем приключена. Издигайки се над нов комплекс в Санкт Петербург, кулата на Lakhta Center е висока 462 метра, което я прави първата "супервисока " постройка в града (с размери 300 метра или повече) и най-високата в Европа.

87-етажната кула се вие на 90 градуса от основата към върха, като игла за навиване. Височината на "усукания " небостъргач се компенсира от от по-ниска смесена постройка с фасада, дълга 260 метра. Жилищно и комерсиално пространство ще бъде конфигурирано на височина от 360 метра, над която палуба за наблюдаване и ресторант ще предложат спиращи дъха гледки към Финския залив.

Небостъргачът изпревари по височина Комплекс Федерация в Москва, приключен през 2017 година Единият от двата му небостъргача е висок 374 метра (1,227 фута). Москва също е дом на пет от идващите шест най-високи кули в Европа в лист, в който влиза лондонският Шард, който за малко е най-високият през 2010 година на континента, висок 310 метра.

Газпром, съветската газова компания, която ще заема по-голямата част от постройката, твърди, че също така постройката е „ най-северният небостъргач в света “. Една трета от комплекса ще бъде предоставена на публични места, в това число теоретичен и учебен център, кълбовиден планетариум, концертна зала, амфитеатър и други

Британският проектант Тони Кетъл проектира небостъргача по време на работата си с RMJM, а по-късно предава плана на съветските архитекти Gorproject, с цел да го завършат. Кейтъл споделя, че при проектирането е бил повлиян от катедралата Св. св. Петър и Павел, която се състои от пет кули, които се стесняват към намаляващото кръгово ядро.

„ Идеята ми бе да основа нещо, което е толкоз ярко и елегантно, колкото историческите форми, улавяйки по сходен метод измененията на дневна светлина от златните куполи и кули “, сподели архитектът в свое изказване.

Колоните на небостъргача са заровени на 82 метра в меката почва на града, с цел да закотвят суперталската кула и да обезпечат постоянни основи. Скоростта напразно при височина 400 метра в Санкт Петербург може да доближи 87 благи в час, което постанова профилирана структурна система. Гладката стъклена фасада е завършена от 16 500 броя изрязани стъкла, със система от автоматизирани капаци и клапани, които вършат постройката енергийно ефикасна.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР