Най-високата регистрирана някога температура на Острова е 38,7 градуса по

...
Най-високата регистрирана някога температура на Острова е 38,7 градуса по
Коментари Харесай

Великобритания обяви извънредно положение заради екстремни горещини

Най-високата записана в миналото температура на Острова е 38,7 градуса по Целзий

Британската метеорологична работа разгласи изключително състояние в страната поради предстоящи високи температури, оповестява "Ройтерс ", представен от,

Издадено е алено предизвестие за "екстремни горещини " за елементи от Англия за понеделник и вторник идната седмица, когато температурите могат да доближат рекордно високи стойности.

"Изключителни, може би рекордни температури са евентуални в понеделник, както и във вторник. Възможно е нощите също да бъдат извънредно топли за Англия, изключително в градските региони ", предизвестява метеорологичната работа на своя уеб страница.

Най-високата записана в миналото температура на Острова е 38,7 градуса по Целзий. Тя е била регистрирана в ботаническата градина на университета в Кеймбридж на 25 юли 2019 година

По-рано тази седмица Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство и Метеорологичната работа издадоха предизвестие за жеги от равнище 3 за някои елементи на страната, което изисква обществените и здравни служби да подхващат спомагателни ограничения за отбрана на уязвимите.

Съгласно критериите на Метеорологичната работа равнище 4 - алено предизвестие, се афишира, "когато горещата вълна е толкоз тежка и/или продължителна, че последствията от нея излизат отвън системата на опазването на здравето и обществените грижи. На това равнище може да възникне заболяване и гибел измежду здрави лица, а освен във високорисковите групи ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР