Най-вероятно заразата няма да ни подмине. В следващите дни може

...
Най-вероятно заразата няма да ни подмине. В следващите дни може
Коментари Харесай

Мангъров: Коронавирусът ще дойде в България

Най-вероятно болестта няма да ни подмине. В идващите дни може би ще се потвърдят първите случаи. Това съобщи доктор Атанас Мангъров.
Леки случаи в Китай са 81% - тогава човек не изпитва признаци, няма потребност да влиза в болница. Само 5% са тези, които са тежко болните, демонстрира преглед на учени в американско списание. Това е статистиката, разяснява Мангъров.

“Ако пандизите хора в болница без признаци, ще се получи това, което е разказано в “Декамерон”. Хоспитализирани би трябвало да бъдат тежко болните хора. Няма смъртни случаи при деца. Сдмъртните случаи са на възрастни хора. Смъртността при хора на 30-40-годишна възраст е под 1%, което е като тази от елементарен грип”, съобщи пред bTV Мангъров.

Такава вирусна зараза няма лекуване. Няма потвърдено ефикасни лекарства, няма лекарство, което да се изпие и да премине болестта.

“Трябва да бъде обяснено на хората. Не да се вадят врели-некипели и хората да се затварят в лечебни заведения, в случай че не са тежко заболели. Няма по какъв начин да се скрием от това нещо. Всяка година се борим с епидемиите от грип. Колко души си вършат ваксина за грип? Никой. Има противовирусни апарати”, разяснява още медикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР