Най-вероятно всичко е законово точно, но в обществото ще остане

...
Най-вероятно всичко е законово точно, но в обществото ще остане
Коментари Харесай

Социолози не прогнозират сериозни последици за Цветанов след Апартаментгейт

" Най-вероятно всичко е законово тъкмо, само че в обществото ще остане един горчив привкус. За мен, жестоко казано, главата на Цветан Цветанов няма да падне. " Това сподели в изявление за bTV политологът доцент Петър Чолаков във връзка свадите с жилищата на политиците от ГЕРБ.
По думите му този скандал няма да попречи на Цветанов да остане отпред на предизборния щаб на ГЕРБ: " Г-н Цветанов е вторият човек в ГЕРБ и Бойко Борисов рискува да се оголи доста съществено преди изборите ", сподели още Чолаков.
" Какво се случва под носа на Бойко Борисов? Той следи ли тези процеси? Трябва ли да светне лампича на някой различен, та да светне неговата лампа? Не е ли негов главен ангажимент той да прочиства къщичката на ГЕРБ? Трябва ли да се разгласява материал в Свободна Европа, с цел да да се сети някой, че нещо би трябвало да се направи? ", попита още Чолаков.
" Реакцията на Борисов беше доста забавна. Не съм специалист по парцелите и не мога да разясня цените, само че в действителност наподобява необичайно. Според мен чисто юридически всичко е тъкмо, само че остава моралния проблем. Г-н Цветанов е извънреден занаятчия на предизборните акции и е доста скъп за ГЕРБ. Г-н Цветанов е изгубил една акция и на Борисов ще му е доста мъчно да се раздели с него, с цел да покаже, че в ГЕРБ се работи морално. ", разяснява Тихомир Безлов от Центъра на проучване на демокрацията.
Безлов добави, че за жилищата се е знаело от шест месеца, само че въпросът е честен и е забавно какви ще са политическите последствия за Цветанов вътре в ГЕРБ. Той беше безапелационен, че реакция от страна на премиера би трябвало да има.
Според социолога Кольо Колев " законово всичко несъмнено ще е обикновено, само че дано попитаме хората дали е морално. Тук се корени казуса. Много ще е мъчно да бъде отхвърлен Цветан Цветанов тъкмо преди изборите, тъй като той движи нещата в ГЕРБ. "
Колев добави, че откакто пазарната стойност на този апартамент е 1 млн. 600 хиляди лева Цветанов е " захлебвал " 500 лева на ден или 150 хиляди на година.
" Много е мъчно да бъде отхвърлен Цветанов и това е повода, заради която той си го разрешава . ", сподели още Кольо Колев. Единствен той от присъстващите в студиото предвижда, че може да има съществени последствия за ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР