Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от

...
Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде облекчен по-рано от
Коментари Харесай

Заради коронавируса: Облекчават водния режим в Перник

Най-вероятно водният режим в Перник ще бъде омекотен по-рано от плануваното поради заплахата от ковид. Това разгласи кметът на града Станислав Владимиров, представен от БНР. Според в този момент настоящия режим хората имат водоподаване по 7 часа на денонощие.
Новото предложение е вода да няма единствено нощем. В момента размерът на язовир " Студена " е 5 млн. и 700 000 кубически метра. През последната седмица има рекордни притоци. Метеорологичните прогнози също са положителни.
" При изчезнали дезинфектантни в аптеките и нуждата от по-строга персонална хигиена обсъждаме разновидността режим да има единствено нощем ", съобщи кметът Станислав Владимиров. За задачата Министерството на околната среда и водите би трябвало да позволи увеличение на водоподаването от язовир " Студена ".
След позволение от министерството, незабавно ще се пристъпи към по-облекчен режим. Кметът се надява това да стане още през идната седмица. От сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на жители не е спрял да звъни. Хората са обезпокоени, че поради режима не могат да съблюдават рекомендациите на лекарите по повод усилване на хигиената.
Още: " Забрани и прекъсване на събития поради ковид "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР