Най-вероятно вече сте готови за лятото. Почивката е планирана, багажът

Най-вероятно вече сте готови за лятото. Почивката е планирана, багажът ...

С телефон на плажа - за какво да внимавате?.


Най-вероятно вече сте готови за лятото. Почивката е планирана, багажът е почти стегнат, може би още един чифт бански да си купите, просто за всеки случай. Но дали телефонът ви е подготвен?

Лятото е време за приключения и най-добрият начин да ги запечатате е с хубав телефон. Фотоапаратите вече останаха в историята, благодарение на развитието на технологиите и постоянното подобряване на камерите в мобилните устройства. Но това може да се превърне в предизвикателство, ако телефонът ви не работи точно когато трябва. Плажът е едно от местата, които крият големи опасности за техниката и не става въпрос само за водата, а и за пясъка.

Ето защо ви предлагаме няколко съвета, с които да се погрижите за телефона си преди да тръгнете към вашата лятна дестинация.

Не го излагайте на слънце

След като вече сте намерили перфектното място за почивка, избрали сте си и точното място на плажа, време ви е да направите една снимка и да я публикувате в социалните мрежи. Нека колегите и приятелите ви да завиждат. Но преди да оставите телефона си на кърпата до вас, за да го виждате по всяко време, помислете колко от Слънцето стига до него. Излагането на директна слънчева светлина може да прегрее устройството ви, а това води до разваляне на батерията и софтуера.

За да предотвратите такива проблеми, уверете се, че телефонът ви е на сенчесто и сравнително хладно място. Можете да го сложите под шапката си или пък в чанта, която е на сигурно място под чадъра.

Внимавайте с пясъка

Може да се чувствате сигурни, когато телефонът ви е на кърпата и не докосва пясъка, но дори така може да попаднат песъчинки вътре в устройството. Лек вятър или пък последиците от тичането на малки деца около вас може да докара пясък на най-недостъпните места във вашето устройство.

Още съвети за предпазване на телефона на плажа, четете в Tialoto.bg 
 Автор: Дарена Найденова

Източник: dnes.bg