Най-вероятно ще спрат потоците по европрограмите, или поне според мен

...
Най-вероятно ще спрат потоците по европрограмите, или поне според мен
Коментари Харесай

Икономистът Асен Василев: Най-вероятно ще спрат потоците от европрограмите

”Най-вероятно ще спрат потоците по европрограмите, или най-малко съгласно мен има подготовка за подобен възможен сюжет ”. Това съобщи Асен Василев, някогашен министър на стопанската система в служебния кабинет на Марин Райков.
Може би се чака прекъсване на част от потоците, с които бюджетът се финансира, добави той пред bTV.

COVID-19 изцяло промени финансовата и икономическата картина освен по света, само че и у нас. И въпреки при започване на рецесията държавното управление да уверяваше, че страната ни е постоянна и може да не се стигне до теглена на крупни суми като външни заеми, явно обстановката към този момент е друга. И тъкмо както на доста места по света, ръководещите прибягват до тази стъпка, сподели още някогашният министър.

Той разяснява и какво стои зад концепцията да изтеглим едновременно 5 милиарда лв.: " Или държавното управление чака доста тежко развиване на рецесията с COVID-19 и доста тежка икономическа криза и се пробва да вземе превантивно дълг, преди да затворят финансовите пазари, или се чака прекъсване на част от потоците, с които бюджетът се финансира. Изпълнението на бюджета все още е 48-49% в приходната част ", разяснява той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР