Най-вероятно ще се стигне до увеличаване на петролните добиви с

...
Най-вероятно ще се стигне до увеличаване на петролните добиви с
Коментари Харесай

ОПЕК на път да увеличи добива на петрол

Най-вероятно ще се стигне до увеличение на петролните добиви с един милион барела на ден или растеж с един %, оповестява Ройтерс.

Преди началото на днешната среща на министрите от Организацията на страните - експортьорки на нефт и Русия, която не е член на картела, Саудитска Арабия наподобява е съумяла да убеди Иран.

„ Подготвяме нещо “ - това е бил сбитият коментар на иранския министър на петрола Биджан Зангане преди формалните диалози във Виена.

Страната му кардинално е срещу растежа на добивите, тъй като има стеснен свободен потенциал и тъй като Съединените щати упорстват за противоположното.

Преди дни ръководителят на българския енергиен регулатор Иван Иванов съобщи, че от днешното решение на ОПЕК ще зависи дали природният газ у нас ще продължи да нараства и през идващото тримесечие

Снощи мониторинговият комитет на ОПЕК предложи да се поправят квотите към нарастване на добива с 1 милион барел дневно. Реалното нарастване обаче може да бъде по-малко - с към 700 000 барела, защото не всички страни са в положение да покачат производството си в къси периоди.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР