Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да

...
Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да
Коментари Харесай

Асен Агов очаква правителство с кратък живот

" Най-вероятно ще бъде формирано държавно управление с къс живот, с цел да има време да се свършат най-важните неща ". Това предвижда журналистът и политик Асен Агов в студиото на " Денят ON AIR " откакто през днешния ден (15.04 б.р.) бе даден стартът на 45-то Народно заседание.

Според него, преди всичко би трябвало да се извърши смяната в Избирателния закон, тъй че да се позволи гласуването по пощата, което да разреши на 2 млн. българи в чужбина да гласоподават.

Агов дефинира като насмешка отсъствието на премиера Бойко Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на Народно събрание и даже подава оставката си от поста документално, а не персонално пред новите депутати, преди да разгласи, че излиза в отпуска. Това негово деяние възмути Мика Зайкова, председателстваща първото съвещание. Припомняме, на следващия ден (16.04 б.р.) министър председателят трябваше да бъде изслушан в Народното събрание за Плана за възобновяване и резистентност. С излизането на Борисов в отпуск обаче това явно няма да се случи.

" Борисов излиза в отпуск, тъй като не желае да се яви пред Народното събрание. Пренебрежението към Народното събрание удостоверява тезата, че това беше едно квазиавторитарно ръководство - еднолично ръководство на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да ръководи, с изключение на да кара джип ", разяснява той.

Той разделя на консерватори и реформатори политическите течения в страната. " Консерваторите желаят да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за лична приложимост, а реформаторите в този момент са на ход ", акцентира журналистът. По думите му, днешният ден е " пресен въздух " за българския парламентаризъм. " Нахлу пресен въздух в остарялата постройка на Народното събрание. Този пресен въздух би трябвало да нахлуе въобще в политическия живот ", безапелационен е Агов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР