Най-вероятно прекарвате по няколко часа във фитнеса всяка седмица, вдигайки

...
Най-вероятно прекарвате по няколко часа във фитнеса всяка седмица, вдигайки
Коментари Харесай

Как да подобрите психическата си издръжливост

Най-вероятно прекарвате по няколко часа във фитнеса всяка седмица, вдигайки тежести и тичайки по пътеката, с цел да подобрите вашата физика, само че замисляли ли сте се в миналото какъв брой време отделяте, с цел да подобрите психическата си устойчивост?

Колкото и прелестно да е да можеш да се похвалиш с добре изваяно тяло, положителното здравословно положение не изисква единствено физическа, само че и психическа подготовка. За да бъдете сполучливи във всяко едно отношение имате потребност от неизменност, централизация и трезва мисъл. С други думи, пътят ви към триумфа стартира с построяването на психическа устойчивост.

Американският бизнесмен и създател на бестселъра „ 4 часова работна седмица “ Тим Ферис е човек, който е добре осведомен с тематиката за психическата устойчивост, само че даже и той е бил обезкуражен от неналичието на прогрес във фитнеса след дълги и тежки тренировки. Това е предиздвикало Ферис да потърси съвет от някогашния треньор по гимнастика на Националния тим на Съединени американски щати Кристофър Сомър. В своят отговор Сомър е подчертал върху 3 три значими неща, които би трябвало да знаете, с цел да изградите вашата психическа резистентност. Ето ги и тях:

1. Запазете фокуса си върху най-важното

„ Преодоляването на краткотрайното отчаяние, идващо от неналичието на прогрес, е неразделна част от пътя към върховите достижения.  Всъщност, разочарованието е нещо, което с което всеки първокласен спортист би трябвало да се научи да се оправя. Няма по какъв начин да стигнеш върха, в случай че се откажеш още при започване на пътя “, споделя Сомър.

Житейския ви странствуване няма да бъде изпълнен единствено с триумфи и щастливи моменти. Веднъж откакто осъзнаете, че постигането на нещо извънредно не е линеен развой, а композиция от падения и възходи, ще можете да се справяте с разочарованията и неуспехите без никакви проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР