Най-вероятно няма оцелели сред 65-те души на борда на ирански

...
Най-вероятно няма оцелели сред 65-те души на борда на ирански
Коментари Харесай

Все още не е открит самолетът, който катастрофира край Иран

Най-вероятно няма оживели измежду 65-те души на борда на ирански пътнически аероплан, който се разруши в планински регион по време на вътрешен полет от Техеран. Самолетът към този момент е неоткриваем. Това е поредна покруса в иранската гражданска авиация, която страда от продължителен дефицит на аварийни елементи и стар самолетен парк.

Самолетът е паднал в условия на неприятно време 50 минути след излитането си от Техеран към югозападния град Ясудж. Катастрофата е станала в планински регион край град Семиром в провинция Исфахан. Хеликоптери не са могли да кацнат поради гъста мъгла и е в ход наземна издирвателна интервенция. Сред пасажерите е имало и едно дете. Върховният водач на Иран Аятолах Али Хаменей и президентът Хасан Рохани показаха съболезнования към засегнатите фамилии.

-жена: Говорих с него в 8 без 10 сутринта, сподели че идва от Техеран. Моля ви, молете се да се върне незасегнат.

С следствието на случая е претрупан министърът на превоза. Катастрофиралият аероплан е на 25 години, двумоторен турбовитлов ЕйТиАр-72, френско-италианско произвеждане. През последните години Иран претърпя редица авиокатастрофи. Техеран акцентира, че не може да купува нови самолети и аварийни елементи от Запада поради интернационалните наказания по нуклеарната му стратегия. През 2015-та множеството наказания бяха вдигнати след съглашение сред Иран и международната общественост. Засегнатата самолетна компания Асеман е трета по величина в страната, и към този момент подписа контракт с Боинг за закупуване на 30 машини 737.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР