Най-вероятно няма да участваме в правителство с мандата на ГЕРБ,

...
Най-вероятно няма да участваме в правителство с мандата на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Тафров: Най-вероятно няма да участваме в правителство с мандата на ГЕРБ

Най-вероятно няма да участваме в държавно управление с мандата на ГЕРБ, няма причина да участваме в такива диалози. Това сподели за " На фокус " Стефан Тафров от " Демократична България ". По думите му ГЕРБ обслужваха стратегическите ползи на Русия, когато управляваха. " Такъв случай е и Турски поток, който заби нож в гърба на Украйна. Тази тръба кара съветски газ и не дава никаква диверсификация и коства доста пари. ГЕРБ би трябвало да дадат пояснение за това. Очакваме пояснения от тях и за какво не изгониха съветски дипломати, когато убиха Сергей Скрипал. Има съществени учредения да се счита, че ГЕРБ не са трансформирали своята настройка. Те пазят направеното от тях през последните 12 години, това е недопустимо. Не може да рушиш правовата страна и да искаш да те признаят за евроатлантик ", безапелационен бе той. И добави, че Демократична България биха отишли на договаряния с Политическа партия.

Според него президентът на Украйна не се кани дни преди датата на конституирането на Народно събрание. " Демократична България прикани да поканим Зеленски да се обърне към Народното ни заседание, ще сложим въпроса на първия Председателски съвет ", акцентира Тафров. И посочи, че няма вид за диалози с Движение за права и свободи, а доста мъчно това ще се случи с " Български напредък ".

Той разкри, че въпросът с поканата на Митрофанова на откриването на Народно събрание е тръгнал от това, че Надежда Йорданова го е забелязала и е възразила. Сякаш няма война в Украйна и Русия не са ни оповестили за враждебна страна. ГЕРБ и Движение за права и свободи са замълчали, Българска социалистическа партия и " Възраждане " са били " за " тя да бъде поканена. Разбра се, че има протоколни насоки от Европейски Съюз, които поучават да не се канят съветските посланици ", показа Тафров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР