Най-вероятно няма да има разбирателство за кабинет към крайния срок,

...
Най-вероятно няма да има разбирателство за кабинет към крайния срок,
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Най-вероятно няма да има разбирателство за кабинет към ”крайния срок”, поставен от ГЕРБ днес

Най-вероятно няма да има съгласие за кабинет към ”крайния период ”, подложен от през днешния ден - при цяла седмица до действителния краен период. Това написа във фейсбук финансистът и лекар по стопанска система Евгений Кънев.

“Крайният период ” е още един от инструментите за напън, който бе оставен без коментар от ПП-ДБ, оставяйки усещане, че го одобряват за обикновено. Това се вписва в цялостното им лъчение на политическата мощ, за която е доста значимо да има кабинет. Което никоя медия няма да интерпретира като угриженост за страната, а като ”жажда за власт и постове ”.

За страдание, това лъчение стартира още с приемането като нещо обикновено да се разискват промени в кабинета без оценка на министрите - макар първичната договореност преди 9 месеца за ротация единствено на министър председателите. Такава Гранд отстъпка би имала смисъл единствено против корав ангажимент на за формула на назначенията без Движение за права и свободи - което все още не е реалност.

Това лъчение продължи и в неделя на конференцията, която имаше за цел да покаже, че ПП-ДБ се се съгласили на всевъзможни отстъпки и не поради тях ще се върви на избори. Забравяйки, че всяко намаляване на тона се приема от руските школници като демонстрация на уязвимост - добре внушена жадност за власт и от патериците на в Народното събрание.

В резултат, спуснаха в техния народен канал (в същата сграда) лист с техните министри като приключен факт, чието оборване от ПП-ДБ да звучи като отмятане от към този момент направени сделки.

Въпреки метнатия им тежък багаж - ПП-ДБ не трябва да се огъват и би трябвало да помнят, че ББ не би захвърлил всичко към този момент извоювано против неопределеност след нови избори, когато отново ще води договаряния с ПП-ДБ без гаранция за освен това тогава.

упражняват свръхнатиск да вземат още няколко министерства, само че в действителност значими са им две:

(1) Министерство на защитата

С това министерство, след Министерство на външните работи и премиерския пост, желаят да затворят връзката и с НАТО/САЩ - и по този начин със света - при тях (вчера в поста си обясних защо) и

(2) Министерство на Енергетиката.

Това министерство е основно за продължаващото съветско въздействие в нашата енергетика (през Булгаргаз и Трансбулгаргаз), контрола върху БЕХ и ЕСО, посредством които се осъществят енергийните планове. Особено значимо и за Движение за права и свободи, поради Зеления преход на централите на други Доган от губещите (въпреки всички миньорски протести) Топлоелектрическа централа към заграбване (чрез ЕСО) на ВяЕЦ и ФЕЦ от български бизнесмени.

И това - откакто ПП-ДБ към този момент отстъпиха Министерство на водите, което следва да усвои големи фондове по ПВУ.

Такава е свръхзадачата на ПП-ДБ в този кабинет - по какъв начин да ръководят с, чиято есенция е идея на ПП-ДБ.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР