Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще създаде лек

...
Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще създаде лек
Коментари Харесай

Я виж ти?! Неочаквани ползи от спермата за здравето на жената

Най-вероятно на някои от вас това заглавие ще сътвори лек дискомфорт. Същото ще направи и питането дали поглъщането на семенната течност би трябвало да е част от половия акт или това е безчовечен израз на послушание на дамата от мъжа. Нека за секунда изолираме съзнанието си от не(редността) на това събитие и се фокусираме върху изгодите на спермата върху здравето. Дори и да не сте особени почитатели на този човешки секрет, то сигурно сте чували, че той е цялостен с протеини. Но неговата изгода не свършва дотук.

1. Спермата е натурален антидепресант
Доста постоянно сексът е причина за усмивката на лицето ни, само че надали ви е хрумвало, че това може да има нещо общо със спермата. Според изследване, извършено сред 293 студентки от Държавния университет в Олбъни, досегът до семенна течност може да понижи признаците на меланхолия. Изследването сравнило студенти, които са правили секс с презервативи, и такива, които са го практикували без. Вторите показвали по-малко признаци на меланхолия. Според създателите на проучването тези данни са в сходство с опцията спермата да се опълчва на депресивните признаци и служат като доказателства, че влагалището всмуква редица съставни елементи на спермата, които може да бъдат открити в кръвта в границите на няколко часа след попадането й в женския организъм. Въпреки това не правете секс без защитни средства. Помнете, че отвред дебнат полово излъчени заболявания и нежелана бременност.

2. Помага за положителния сън
Обикновено след секс сме изтощени, само че това може да не е повода за положителния ви сън. Спермата съдържа мелатонин - хормон, който провокира съня. Независимо дали го поглъщате или го приемате посредством сексуален акт, той влиза в кръвта и ви оказва помощ да спите по-добре от множеството лекарства и отвари за сън.

3. Мултивитамини във всяка еякулация
Една чаена лъжичка сперма съдържа над 200 протеина, витамини и минерали, в това число витамин С, калций, хлор, лимонена киселина, фруктоза, млечна киселина, магнезий, азот, фосфор, калий, натрий, витамин В12 и цинк. Макар че количествата на всеки витамин варират съгласно възрастта и относителното здраве на мъжа, нормално участва доста количество цинк (около 3%). Този антиоксидант оказва помощ за забавянето на процеса на стареене.

4. Оралният секс може да намали кръвното налягане
Според изследване от 2003 година, оповестено в Американския вестник за акушерство и гинекология, постоянното усвояване на сперма може да намали кръвното налягане. При дамите, които гълтам семенна течност по време на орален секс, има по-малък риск от прееклампсия - затруднение по време на бременност, което води до свръхвисоко кръвно налягане.

5. Понижава риска от рак на простатата
Според изследване от 2004 година, оповестено в Журнала на Американската здравна асоциация, високата периодичност на еякулация е обвързвана с понижения риск от карцином на простатата. Това значи, че без значение дали мъжът го прави собственоръчно или с сътрудник, в случай че постоянно еякулира, понижава възможностите за рак на простатата с напредването на възрастта.

6. Може да бъде идващият натурален пожарогасител
Да, вярно прочетохте. Проучване на американски химици от 2013 година подсказва, че спермата може да се употребява за основаване на материали, забавящи горенето. Учените са изследвали ДНК от спермата на херинга и разкрили, че тези кафези се трансформират в "керамично сходен материал, когато е изложен на рискова топлота ". С две думи, съставените елементи, открити в спермата на херинга, биха могли да бъдат екологичен метод за предотвратяване от огън на материята, от която се вършат костюмите на пожарникарите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР