Най-вероятно голяма част от вас вече имат абонамент към компанията,

...
Най-вероятно голяма част от вас вече имат абонамент към компанията,
Коментари Харесай

Това никога няма да стане - книгата за раждането на Нетфликс, която всеки трябва да прочете

Най-вероятно огромна част от вас към този момент имат абонамент към компанията, чиято пазарна оценка е над 150 млрд $. Да, приказваме за Нетфликс - един същински колос в областта на стрийминг услугите. И в случай че единствено допреди няколко години хората се питаха “Какво дават през днешния ден по малкия екран? ”, то този въпрос към този момент звучи по следния метод: “Какво ново има в Нетфликс? ”. Но можем ли в действителност да си представим какво тъкмо съставлява Нетфликс оттатък аления надпис и необятния набор от и сериали във всеки вероятен род?

Книгата “ ” от Марк Рандолф споделя за основаването на Нетфликс, само че освен. Тя дава отговор на някои от фундаменталните въпроси, свързани със основаването и поддържането на всеки бизнес. Разглежда въпроси като:  “Как се гради империя? ”, “Откъде да стартираме? ”, “Как да одобряваме неуспехите? ”, “Какво значи триумф? ” и доста други, с които всеки млад бизнесмен се сблъсква.

Кой е Марк Рандолф?

Преди всичко, той е създател на “Това в никакъв случай няма да стане ”. Но той е и доста други неща, които са съдействали, с цел да се случи написаното в книгата. Марк Рандолф е огромен бизнесмен от Силиконовата котловина, който е създател на Нетфликс и пръв изпълнителен шеф на компанията. Заглавието на книгата “Това в никакъв случай няма да стане ” приказва доста за трънливия път, който Марк Рандолф е минал. Чувал е тази фраза десетки пъти от спонсори, които не са вярвали в концепцията му, та даже и от личната му брачна половинка. Но не е ли тъкмо това фразата, която може да стимулира човек да потвърди противоположното? Точното това ни споделя и Рандолф. Не единствено в книгата си, само че и в множеството лекции за предприемачество, бизнес и водачество, които той изнася пред младежи по целия свят.

Преди близо две десетилетия, тогава в своите 40, Марк Рандолф е бил отхвърлил към този момент не една или две бизнес хрумвания. В края на 90-те, когато интернет наподобява по-невъзможен от летяща кола, а достъпът до него във всеки дом е безусловно табу, Марк взема решение да употребява интернет не защо да е, а с цел да дава DVD-та чартърен. Работата му обаче, в разнообразни сфери и с разнообразни хора, го научава, че тайната на триумфа е значително универсална. И макар че той осъзнава, че предлага артикул, който хората желаят и за който са подготвени да платят, той има вяра, че всичко нужно за преобразяване на една концепция в действителност се крие надълбоко в нас.

“Това в никакъв случай няма да стане ” - скъп урок за всеки човек 

Книгата идва като поучително слово за всеки, който върви по пътя на триумфа. Тя ни сблъсква с неволите и неуспехите, които непроменяемо идват по пътя, само че единствено с цел да ни създадат по-силни и по-амбициозни. Марк Рандолф е образец освен за страховит бизнесмен, само че и за водач, който основава тим. Самият той споделя, че по пътя нееднократно се е налагало да се раздели с някои хора, да остави други в предишното и така нататък, само че пък вярната преценка и навременната вътрешен глас са го отвели до тук, където е през днешния ден. Книгата е изпълнена с парадокси, вътрешни терзания и пречки. Самият Марк Рандолф отхвърля романтиката на историите, които основават илюзорна визия за неочакваното ентусиазъм, довело до нечуван триумф. “Истината е, че зад всяка добра концепция стоят хиляди неприятни. И от време на време е доста мъчно да определим коя каква е. ”

Днес ние следим по какъв начин Нетфликс написа история, която сигурно ще промени актуалната визия за филмовата промишленост, само че с помощта на “Това в никакъв случай няма да стане ”, можем да се върнем обратно и да забележим от кое място потегля всичко. Хората постоянно са капризни към артикули, за които би трябвало регулярно да заплащат такса. Но прочитайки “Това в никакъв случай няма да стане ”, сигурни сме, че ще разберете за какво месечният абонамент е нещо, без което обичаната ви стрийминг платформа не може да действа.

На своите бъдещи читатели Марк споделя: “Извървяхме дълъг път, по тази причина в този момент желая да ви опиша за всичко, с което се преборихме и да споделя с вас всичко, което научихме. “  Защото е значимо да четем стойностни книги, чиито създатели имат какво да ни кажат и знаят по какъв начин да го създадат по най-правилния метод.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР