Най-вероятно е Йорданка Фандъкова да бъде преизбрана за кмет на

...
Най-вероятно е Йорданка Фандъкова да бъде преизбрана за кмет на
Коментари Харесай

Ранно проучване: Фандъкова би спечелила битката за София с Манолова

Най-вероятно е Йорданка Фандъкова да бъде избрана отново за кмет на София, в случай че се кандидатира още веднъж – дори и против нея да се изправи омбудсмана Мая Манолова. Това излиза наяве от проучване на Центъра за разбори и маркетинг, извършено сред 24 юни и 3 юли измежду 1014 пълнолетни жители на столичната община.

Според данните Йорданка Фандъкова на първи тур би водила с 36 на 100 пред възможна кандидатура за Мая Манолова, която може да разчита на 23 % поддръжка.
Фандъкова: Не съм решила дали ще се кандидатирам още веднъж за кмет на София Тя разгласи, че ще има решение при започване на септември
Преизчислението единствено измежду твърдо решилите демонстрира, че има теоретична опция Фандъкова да завоюва още на първи тур, въпреки да е по-вероятно при присъединяване на Манолова в локалните избори да се стигне до балотаж, разяснява Юлий Павлов от организацията.
Снимка: БГНЕС
Според изследването при втори тур Фандъкова би получила 59% от гласовете на твърдо решилите да се явят пред урните против 41% за Мая Манолова.
Мая Манолова: Ако ме вбесят до дъно, ще се кандидатирам за кмет на София По думите на омбудсмана, машинното гласоподаване е потвърдило, че се крадат гласове
Павлов предвижда и много хетерогенен общински съвет. ГЕРБ могат да чакат 28,9% поддръжка, Българска социалистическа партия – 21,8%, „ Демократична България” – 5,6%, Вътрешна македонска революционна организация – 3,8%, Съюз на демократичните сили – 2,2%, „ Атака” – 2,1%, Движение за права и свободи – 1,5%. Ако телевизионният водещ Слави Трифонов направи партия или поддържа непозната листа, тя също би имала съществено наличие в СОС, демонстрира изследването.

Сред главните проблеми на София нейните поданици показват чистотата на града (за 22,2% от анкетираните), качеството на улиците и неналичието им (15,9%), нередовния градски превоз (15,1%) и мръсния въздух (12,1%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР