Най-вероятно Делта вълната и Омикрон вълната ще се застъпят. Очакваме

...
Най-вероятно Делта вълната и Омикрон вълната ще се застъпят. Очакваме
Коментари Харесай

Проф. Аргирова иска контрол за ковид карантината, но провалът още е видим и чакаме държавата

Най-вероятно Делта вълната и Омикрон вълната ще се застъпят. Очакваме всеки миг публично да потвърдим Омикрон в България, защото близките страни потвърдиха публично случаи. Според данните дотук, които имаме, Омикрон е в България – само че би трябвало удостоверение посредством геномно секвениране в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ). Това съобщи вирусологът проф. Радка Аргирова.

Засега случаите на Омикрон са единични, споделя проф. Аргирова, съобщавайки за към 20-тина непотвърдени случая общо (има подозрения поради характерна липса на S ген при PCR проби, само че това би трябвало да се удостовери със секвениране). Всички случаи идват от чужбина, добави тя, говорейки за известните ѝ случаи.

Мерките са задоволително добре затегнати, в случай че се извършват вярно. Омикрон не може да се спре, само че може да се понижи влизането на вируса. На книга ограниченията се съблюдават, само че на процедура незадоволително. Трябва да се ускори контролът дали се съблюдава карантина и къде влизащите в България прекарват времето, за което излиза изработен от тях тест за ковид на границата, изясни професорът пред bTV.
СЗО регистрира сериозен седмичен растеж на инфектираните с КОВИД, Apple с ограничения против Омикрон
В предпоследната седмица на 2021 година повече от 4,9 милиона души в света са се заразили с ковид, а над 44 000 са умряли, съоб...
Прочети повече
Всички тези думи на проф. Аргирова идват поради към този момент 5 седмици подред забележим неуспех със статистиката с карантинираните – цифрата не е променяно публично в Единния информативен портал точно в този интервал и в действителност обществено не се вижда какво се случва точно с карантинираните, откакто дейните случаи общо са 3 пъти повече и излиза, че публично откритите некарантинирани случаи на КОВИД са 2 пъти повече от карантинираните, в случай че гледаме непомръдващото число карантинирани! Последната вест на Actualno.com с удостоверение по дати за протичащото се като завещание от Стойчо Кацаров ТУК! Проф. Аргирова обаче не пожела да прави оценка ръководството на министър Стойчо Кацаров, само че уточни, че имало позитивни черти, без да ги загатва.



 

Мерките ще бъдат обновени при по-висок брой инфектирани лица и по места. Много разчитаме по области какво се случва, с цел да няма едни и същи ограничения за всички, добави проф. Аргирова.
Затягат ограниченията и в Черна гора, Омикрон настава измежду младите
Черногорските здравни управляващи оповестиха 1120 нови случая на Covid-19, което е съвсем два пъти повече от през вчерашния ден, когато бяха регистрирани 580...
Прочети повече
Обмисляме дали да няма финансови тласъци и за имунизирани против КОВИД отвън пенсионерите. Предполагам ще стане ясно през първата седмица на януари. Не мога да ви кажа сега, само че това не е мое персонално решение, акцентира проф. Радка Аргирова.

Ваксинацията ще избави животи, само че мисля, че няма да има потребност от реваксинация на 6 месеца, а на 1 година. Грип и ковид може да съвпаднат като пикове, чакам грипът да се прояви в края на януари и началото на февруари, сподели още професорът. Но все пак увери, че се прави всичко допустимо здравната система да издържи - разполагаме с ваксини, с медикаменти, разполагаме с опит и от предходните талази.

За край прогнозата ѝ е, че на Запад напролет към този момент ще са не запомнили за ковид - там, където има високо ваксинално покритие.

Коронавирусът в България: Оздравелите са повече от инфектираните за денонощие

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР