Най-вероятният сценарий за произхода на COVID-19 е предаването на вируса

...
Най-вероятният сценарий за произхода на COVID-19 е предаването на вируса
Коментари Харесай

СЗО посочи възможната причина за появата на COVID-19

Най-вероятният сюжет за произхода на COVID-19 е предаването на вируса от прилепи на хора посредством друго животно , а приключването му от лаборатория, в противен случай, е " извънредно малко евентуално ", съобщи " Асошиейтед прес ", като организацията се базира на черновата на окончателното взаимно следствие на експертите на Световната здравна организация (СЗО) и Китай.

В петък ръководителят на експертната група на СЗО Питър Бен Ембарек съобщи, че отчетът за визитата в китайския Ухан за идентифициране на произхода на ковид е написан напълно, като специалистите чакат да го разгласяват през идващите дни.
 Светът не е по-близо до отговор за произхода на COVID-19 макар следствието на СЗО
Светът не е по-близо до отговор за произхода на COVID-19 макар следствието на СЗО

Учени зоват за ново следствие на пандемията

Агенцията отбелязва, че се е сдобила през днешния ден с съвсем окончателната версия на отчета от основания в Женева посланик от страна членка на СЗО. Засега не е известно дали може да има още промени в окончателния отчет преди публикуването му.

Според " Асошиейтед прес " откривателите са изброили четири сюжета за възникването на ковид според от вероятността. Те са стигнали до заключението, че предаването на вируса посредством второ животно е доста евентуално . Те преценят като евентуален сюжет директното предаване на вируса от прилепи на хора, а разпространяването на вируса посредством хранителни артикули съгласно специалистите е допустимо, само че малко евентуално.
 СЗО: Не установихме произхода на COVID-19, евентуално не е тръгнал от Ухан или лаборатория Обновена
СЗО: Не установихме произхода на COVID-19, евентуално не е тръгнал от Ухан или лаборатория

Вероятно вирусът се е трансферирал от животни, само че досега не е открит източникът

Най-близкият родственик на вируса, който предизвиква COVID-19, беше открит у прилепи. Както се показва обаче в черновата на отчета, " еволюционното разстояние сред вирусите, открити при прилепите, и SARS-CoV-2 се прави оценка на няколко десетилетия, което демонстрира изчезнала връзка ".

Както оповестява организацията резултатите от изследването " значително бяха предстоящи и оставиха доста въпроси без отговор ". По нейни данни екипът от специалисти е предложил по-нататъшни проучвания във всички области, като се изключи хипотезата за приключване от лаборатория.

Международна група от специалисти на СЗО беше в Китай в продължение на съвсем месец от 14 януари и организира взаимно проучване с китайски специалисти по отношение на идентифицирането на произхода на COVID-19. Експертите на СЗО съумяха да посетят Института по вирусология в Ухан, в това число оптимално изолираната лаборатория BSL-4, която беше обвързвана със клюки за хипотетично приключване на вируса или вероятен неестествен генезис на COVID-19, болница, пазара за морски блага " Хуанан ", както и център за надзор и предварителна защита на болесттите.
 СЗО се съмнява, че COVID-19 е зародил на пазара в Ухан
СЗО се съмнява, че COVID-19 е зародил на пазара в Ухан

Нова версия за пандемията

През февруари специалистите дадоха конференция, в която обобщиха резултатите от работата в Ухан. По думите им понастоящем е незнайно каква роля е изиграл пазарът на морски блага " Хуанан " в Ухан за разпространяването на вируса, и също по този начин дефинираха като малко евентуално COVID-19 от прилепи да е попаднал директно на пазара, предполагайки, че евентуално е имало промеждутъчен притежател на вируса. Експертите на СЗО имат намерение да проучат тази догадка в бъдеще. Те обаче обявиха, че предаването на вируса на хората поради приключване от лаборатория е малко евентуално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР