Най-вероятният период за падането им е от 30 март до

...
Най-вероятният период за падането им е от 30 март до
Коментари Харесай

Отломки от ”Тянгун-1” могат да падат в Ню Йорк, Рио и Манила

Най-вероятният интервал за рухването им е от 30 март до 6 април.

"Три-четири дни преди този момент ще можем да посочим точния ден, а по-късно през въпросния ден ще уточним интервала до няколко часа " - сподели Холгер Краг от ЕКА, представен от ДПА.

Притесненията съгласно него са непотребни.

"Шансът да бъдеш ударен от отломка от станцията, е същият, като да те удари гръм два пъти през една година " - сподели Краг.

Космическите организации от целия свят предвиждат къде може да паднат отломките от 8,5-тонната станция, в случай че не се разрушат при нахлуване в атмосферата.

Китайска галактическа станция може да падне в България >>

Според прогнозата на Авиокосмическата корпорация в Калифорния, Европа ще е отвън зоната на рухването. Тя не изключва обаче парчета да паднат върху региони с гъсто население като Ню Йорк, Рио де Жанейро и Манила . Рискът да пострадат хора обаче е доста дребен.

Авиокосмическата корпорация подсети, че до момента няма случай човек да е засегнат от паднала отломка от галактически уред.

Китайска галактическа станция "Тянгун-1 ", която бе изстреляна в Космоса през 2011 година, стана неуправляема през предходната година, когато трябваше да бъде върната на Земята.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР