Най-вероятният наследник на Зоран Заев на премиерския пост в Северна

...
Най-вероятният наследник на Зоран Заев на премиерския пост в Северна
Коментари Харесай

Това ли е наследникът на Заев на премиерски пост в РСМ?

Най-вероятният правоприемник на Зоран Заев на премиерския пост в Северна Македония е 47-годишният заместник-министър на финансите Димитър Ковачевски, заяви БГНЕС. Засега информацията не е доказана публично.

Ковачевски взе участие през вчерашния ден дружно със Зоран Заев в договарянията с водача на албанската групировка " Алтернатива " Африм Гаши, която евентуално ще се включи в новата държавна коалиция с нов министър-председател.

Димитър Ковачевски, който е роден в гр. Куманово през 1976 година, е лекар на икономическите науки. Той следва в американския лицей в Скопие, а преди този момент учи в Минесота, Съединени американски щати. През 2011 година специализира (ExEd по цифров маркетинг) в учебното заведение в Харвард и в икономическия факултет в Подгорица, Черна гора.

Преди да заеме поста на зам.-министър той работи в редица телекомуникационни оператори като Дойче телеком, One -vip и A1. Участва в голям брой бизнес инициативи в Литва, Словения, Турция. През миналата година той бе част от Икономическия съвет на македонското държавно управление, което трябваше да се оправи с провокациите от пандемията.

След втория тур от локалните избори на 31 октомври Заев заяви, че ще се отдръпна от поста на министър-председател, в това число и от този на водач в ръководещия Социалдемократически съюз (СДСМ).

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР