Най-вероятният кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ

...
Най-вероятният кандидат на Демократическата партия за президентските избори в САЩ
Коментари Харесай

Байдън избра кой ще му е вицепрезидент

Най-вероятният претендент на Демократическата партия за президентските избори в Съединени американски щати Джо Байдън избра сенатор Камала Харис от Калифорния за поста вицепрезидент. Той разгласи новината в Twitter, съобщи БГНЕС.

Let’s go win this, @KamalaHarris. pic.twitter.com/O2EYo6rYyk
— Joe Biden (@JoeBiden) August 12, 2020
" Имам достойнството да оповестя, че избрах Камала Харис за собствен сътрудник в конкуренцията, смел бранител на елементарния народ и един от най-известните държавни чиновници ", споделя в известието Байдън.
Той напомни, че Харис е работила в тясно съдействие със сина му Бо, когато е била общоприет прокурор на Калифорния. " Гледах ги по какъв начин се борят с огромните банки, усъвършенстват ситуацията на работещите, пазят дамите и децата от подтисничество. Тогава се гордеех и в този момент съм горделив, че тя ми е сътрудник в тази акция ", съобщи Байдън.
Преди това Харис беше противник на Байдън за президентската номинация на демократите. През декември 2019 година тя разгласи отдръпването си от конкуренцията. По-късно излезе в поддръжка на Байдън. Харис неведнъж назовава себе си " единствената черна " измежду участниците в битката. Майка ѝ е от Индия, а татко ѝ идва в Съединени американски щати от Ямайка.
Байдън, който беше вицепрезидент в администрацията на Барак Обама, разгласи, че има намерение да номинира жена за поста. Той изясни, че не става въпрос единствено за представителите на бялото население на Съединени американски щати. Сред възможните кандидатки за поста вицепрезидент на Байдън главните американски медии виждаха сенаторът Елизабет Уорън от Масачузетс и някогашната непрекъсната представителка на Организация на обединените нации Сюзън Райс.
По време на присъединяване си в предизборната конкуренция, както и след отдръпването си от нея, Харис неведнъж подлага на критика Русия и я назовава " съперник на Съединените щати ". През юни 2019 година Харис посочи, че настоящият американски президент Доналд Тръмп се доверява на съветския президент Владимир Путин повече от американските разследващи служби за хипотетичната интервенция на Русия в изборните процеси в Съединени американски щати. Харис остро подлага на критика Тръмп за това, че не е изключил опцията да отиде в Русия, с цел да отпразнува 75-годишнината от успеха над нацистка Германия.
На уеб страницата на Харис, в раздела, разясняващ възгледите ѝ по външнополитическите въпроси по време на битката за президентска номинация, обръща доста внимание на Русия. Сенаторът приканва Съединени американски щати да се координират с сътрудници в битката против хакерските атаки от Русия. " Да обърнем тил на света не е алтернатива, Съединени американски щати и нашите съдружници са изправени пред действителни закани за сигурността - от съветската експанзия до интернационалния тероризъм - ние би трябвало ясно да ги виждаме, уверено и интензивно да им противодействаме ", се акцентира в позицията.
 
Националният конгрес на Демократическата партия на Съединените щати, на който Байдън ще бъде посочен като претендент за най-високата държавна служба в Съединени американски щати, ще се организира на 17-20 август в Милуоки (Уисконсин). Поради пандемията на новия ковид, конгресът ще се организира без персонално присъединяване на Байдън, плануваните речи ще се организират отдалечено.
59-те президентски избори на Съединени американски щати са планувани за 3 ноември. Кандидатът на републиканците за тях ще бъде актуалният американски водач Доналд Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР