Най-вероятната причина за смъртта на журналиста Георги Александров е самоубийство

...
Най-вероятната причина за смъртта на журналиста Георги Александров е самоубийство
Коментари Харесай

Самоубийство или нещастен случай е най-вероятната причина за смъртта на Георги Александров

Най-вероятната причина за гибелта на журналиста Георги Александров е самоубийство или трагичен случай.
Това съобщи апелативния прокурор Владимир Чавдаров на брифинг през днешния ден.
Той бе съпроводен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и шефът Дирекция на Министерство на вътрешните работи -Варна старши комисар Данаил Пашов.

На 22 май към 17:30 ч, е намерено тялото на мъж в плавателния канал под Аспарухов мост, на към 60 м източно в посока към морето. Тялото е разпознато от околните и е установено, че е на 39 годишния варненски публицист Георги Александров. След осъществената аутопсия през вчерашния ден, е открита и повода за гибелта, която изрично е удавяне. По тялото на журналиста са открити височинни контузии. Които по думите на апелативния прокурор, са породени от рухване от високо.
Не са открити никакви медицински находки и контузии, които да са породени от принуждение върху Александров.

Открито е огромно количество алкохол в кръвта на 39 годишния публицист, добави прокурорът.

„ След като не се е прибрал в дома си близо две денонощия, той е бил разгласен за търсене от родителите си. Разпоредено е на ОДМВР да се открият всички хора, с които се е срещал по минути и часове преди гибелта си, които са разпитани. Разследването продължава и в този миг, като се работи върху две версии – самоубийство или трагичен случай.

„ Поводът, по който сме тук, е, че няма никакви данни разнообразни от хипотезите, по които се работи сега.
С мен има екип от криминалисти от Главна дирекция Национална полиция, само че това не е от съмнение към сътрудниците, които са прелестни експерти. Предвид специалността на умрелия, нашата цел е безусловно независимо да покажем, че няма безусловно никакви подозрения за друга версия от двете, по които се работи. Най-вероятно се касае за самоубийство “, съобщи основния секретар на Министерството на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Той добави, че няма никакви подозрения, по отношение на повода за гибелта.
Към момента се преглеждат всички камери, прогонва се трасето, по които се е движил. Не са намерили никакви персонални движимости.
Главният секретар отхвърли да разяснява въпрос, по отношение на персоналните движимости на журналиста. Причина за това, той посочи погребението на Георги Александров, което бе осъществено през днешния ден.

Относно високите стойности на алкохол в кръвта на умрелия, той изясни, че са минали към 48 часа от потреблението на алкохол, и заради тази причина тези стойности са били много по- високи.

Апелативният прокурор съобщи изрично по отношение на спекулациите, че тялото е открито в региона на авариралия водопровод, че тя се намира в друга посока и е на огромно разстояние от мястото, на което е открито тялото на журналиста.

Разследването води Районна прокуратура Варна.

Какво споделиха още криминалистите, вижте във видеото:



Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР