Най-вероятната причина за натравянето на учениците от Банкя са дъвки

...
Най-вероятната причина за натравянето на учениците от Банкя са дъвки
Коментари Харесай

Дечицата от Банкя са натровени с дъвки от най-големия враг на Ким Чен Ун

Най-вероятната причина за натравянето на учениците от Банкя са дъвки с изминал период за валидност. Припомняме, че както БЛИЦ първо писа 6 деца бяха признати в токсикологията на УМБАЛСМ " Пирогов " със подозрения за хранително натравяне с дъвки.

Стана ясно, че съученик на натровените деца се е сдобил с дъвки с генезис Южна Корея. Дъвките са били с изминал период за валидност. Детето раздало дъвките на съучениците си, които били любопитни. Някои от децата взели огромно количество дъвки, някои също по този начин преглъщали дъвките.

Пострадалите деца са 6 - 4 момчета и 2 девойки. Децата са на 12 години и всички са възпитаници от 78-о учебно заведение " Христо Смирненски " в Банкя.
Началникът на отделението по токсикология в " Пирогов " доцент Маргарита Гешева съобщи пред БНР, че децата са със мощно изявени болки в стомашната и коремна област, с главоболие и гадене.

Момичетата били по-тежко наранени. Едно от момиченцата е повърнало двукратно.

" Яли са южнокорейски дъвки. Подсладителят в дъвката е сорбитол - едно средство, което е с висока компактност и се употребява, от време на време, и като слабително. Това е първият случай с дъвка, който получаваме. Може би сорбитолът е хипотетично, може да провокира някакви коремни недоволства ", изясни Гешева и добави, че децата ще останат под лекарско наблюдаване в границите на идващите два дни.

Поради подозрение, че е допустимо дъвките да са съдържали и други субстанции, добавени след производството им, са направени и спомагателни проучвания - децата са били тествани за опиати. Резултатите били негативни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР