Най-вероятната причина за катастрофата на автобуса на магистрала Тракия снощи

...
Най-вероятната причина за катастрофата на автобуса на магистрала Тракия снощи
Коментари Харесай

Уморен шофьор – основна версия за катастрофата с автобуса


Най-вероятната причина за злополуката на рейса на автомагистрала " Тракия " нощес е отмалялост на водача и загуба на ръководството, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата в Ямбол образува досъдебно произвеждане, а транспортното министерство разпореди незабавна инспекция на компанията - транспортьор. При злополуката пострадаха общо 20 души, а една жена към момента е в болница.

" Най-вероятно става въпрос за отмалялост на лидера и изгубване на надзор на МПС. Най-вероятно съответните компании ще би трябвало да вземат ограничения да основат по този начин организация, че да обезпечат задоволителна отмора на водачите, защото те дават отговор за доста пасажери и не можем да чакаме единствено на щастливата случайност. Колегите работят, ще се подхващат тези ограничения с компаниите, само че отново споделям - всичко не би трябвало да опира единствено до нашия надзор ", сподели на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

Прокуратурата е открила, че рейсът се е преобърнал на дясната страна, раздрани са мрежите на автомагистралата към 30 метра, от което е разрушен резервоарът на транспортното средство и е изтекло гориво, съобщи Българска национална телевизия. Продължават разпити на очевидци през целия ден, с цел да се посочи точната причина за злополуката, която стана нощес малко след 22 часа на " Тракия ". Причината ще стане ясна след към 4-5 дни.

Пробата за приложимост на алкохол и наркотични субстанции на водача е негативна. От държавното обвиняване в Ямбол оповестиха, че не могат да кажат по кое време водачът е почивал, тъй като тахошайбата на рейса е остаряла и не може да бъде разчетена.

Иначе претърпелите ужаса още не могат да се съвземат. В болничното заведение лежи една жена, другите са освободени за домашно лекуване. Тя описа какво е претърпяла, за мощната музика, която е чула, само че не може да бъде безапелационна, че това е било за пробуждане на лидера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР