Най-великият щангист за всички времена! Това е титлата, която заслужава

...
Най-великият щангист за всички времена! Това е титлата, която заслужава
Коментари Харесай

Тенисът на маса слага начало на спортната кариера на Наим Сюлейманоглу

Най-великият щангист за всички времена! Това е купата, която заслужава трикратният олимпийски, седемкратен международен и седемкратен европейски първенец Наим Сюлейманоглу.

Той обаче стартира спортната си кариера надалеч от тежката атлетика. С хилка в ръка и зад маса, той прави първите си стъпки в спорта покрай Момчилград. Тенисът на маса е първият спорт, който бъдещият популярен първенец практикува, спомнят си неговите другари и родственици, останали в родното му село Птичар.

-->

В сърцето на Родопите Сюлейманоглу тренира дружно с бъдещата европейска шампионка Даниела Гергелчева, също родом от Момчилград. Увлечението му обаче трае до момента в който не попада в полезрението на великия треньор по повдигане на тежести Иван Абаджиев, който слага началото на ненадминатата му кариера.

Днес, 50 години откакто се ражда покрай гробището на махала Разделна, Сюлеймаоглу се бори за живота си в истанбулска болница. Той чака трансплантация на черен дроб поради цироза.

През предходната седмица великият щангист беше подложен в изкуствена кома от лекарите поради влошеното си положение. Днес (5 октомври) той е в относително устойчиво положение и чака всеки миг интервенцията да бъде осъществена.

В сърцето на Родопите дребното останали негови родственици и познати стискат палци той да успее да се пребори с компликациите и да потвърди за следващ път, че легендата за свръхестествената мощ, вселила се в него поради необикновеното му място на раждане, е истина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР