Най-великият майстор на щеката за всички времена Рони О’Съливан спечели

...
Най-великият майстор на щеката за всички времена Рони О’Съливан спечели
Коментари Харесай

Рони О’Съливан спечели първия си мач по снукър с шест червени

Най-великият занаятчия на щеката за всички времена Рони О’Съливан завоюва първия в кариерата си мач по снукър с шест червени топки. Това се случи в първия кръг на Световното състезание с шест червени в Тайланд.

Ракетата съкруши с 5:3 Джими Робъртсън, като водеше с 4:0 и позволи спад, поради който противникът му редуцира изоставането си на единствено един фрейм, само че въпреки всичко не можа да стигне до освен това от почетно проваляне.

Именно Робъртсън в действителност имаше първи късмет да се развихри сред топките в първия фрейм, само че направи пропуск и оттова с брейк от 48 Рони поведе с 1:0. Втората партия се разви още по-благоприятно за почитателите на Гения от Чигуел, който ги зарадва със скоростна поредност от 64 за 2:0.

В третия фрейм О’Съливан трябваше да завърши аудиенция с 33 точки в актива си и Робъртсън изглеждаше като че ли ще реализира кражба, само че пропусна последната черна и трябваше да одобри закъснение с 3:0. Ракетата след това поведе с 4:0 посредством поредност от 39 и се приближи единствено на фрейм до успеха, само че тогава стартира опитът за поврат на съперника му.

Чудесна серия от 57 разреши на Робъртсън да понижи изоставането си на 4:1, а в идната партия той стигна до 4:2 посредством два мини-брейка от 32 и 19. Проблемите с вкарването на топки на Рони продължиха и в седмия фрейм, който също отиде на сметката на Робъртсън - 4:3. 37 точки на една щека се оказаха задоволителни за О’Съливан въпреки всичко да завърши мача при 5:3.

Рони е в група още с англичанина Стан Муди и най-успешния тайландец в историята на джентълменския спорт - Джеймс Уатана.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР