Най-великият български гимнастик за всички времена - Йордан Йовчев, коментира

...
Най-великият български гимнастик за всички времена - Йордан Йовчев, коментира
Коментари Харесай

Бъдещето на Световната купа по спортна гимнастика във Варна остава неясно

Най-великият български гимнастик за всички времена - Йордан Йовчев, разяснява актуалната обстановка с ковид, която отсрочи Олимпиадата в Токио за следващата година. Генералният секретар на Българската федерация по спортна гимнастика разяснява и плануваната за май месец Световна купа във Варна.

“Най-добрият вид бе Олимпийските игри да се отсрочат. Тези, които са минали квалификациите или пък на тези, които им предстоят се надявам, че ще имат своя късмет. Който се е готвил, ще продължи да се приготвя. Чакал е четири години, в този момент ще станат пет. Така ще има повече време за подготовка. По-трудно ще е за тези, които са към края на кариерата си и са считали, че Токио 2020 ще им е последния напор. Сега ще би трябвало да се въоръжат с самообладание и да изчакат още една календарна година. Смятам, че това се прави за хубаво. Важно е здравето на всеки един от нас “, показа Йовчев пред БНР.

“В изискванията, в които живеем в този момент, каляваме и душeвността си. Всеки един човек, било то състезател или не в едни такива форсмажорни условия е задължен да се преценява. Това са провокации, които не зависят от нас и не можем да ги направляваме. Всеки ще би трябвало да откри метод да се готви. Ние се опитваме, децата, които упражняват и в този момент са надалеч от залите да ги приготвяме. Треньорите вършат платформи в обществените мрежи, дават инструкции, вършат стратегии. Намираме форми, тъй като е ясно, че би трябвало да трансформираме метода си на живот, които би трябвало да водим от тук на сетне “, добави двойният и повторен международен първенец.

В интервала от 13 до 17 май Варна би трябвало да е хазаин на кръг от Световната купа, а управлението на родната централа към момента не е оповестила дефинитивно решение за провеждането на надпреварата.

“Изчакваме. Първото съревнование, на което трябваше да изпратим двама от състезателите ни, беше това по паркур в Хирошима. То не отпадна, а беше преместено за края на май, началото на юни. Нашето съревнование беше за 13 – 17 май. Не го отменяме, по-скоро го издърпваме обратно във времето, като не прецизираме дати. Искаме да се състои. Поддържаме връзка с Международната федерация и би трябвало да изберем дата, която е най-оптимална. Много е рано. Спрямо обстановката – седмица, две можем да кажем дати, само че те отново няма да са дефинитивни “, добави Йовчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР