Най-великата песен и химнът на Васил Найденов първо е изпълнена

...
Най-великата песен и химнът на Васил Найденов първо е изпълнена
Коментари Харесай

Сбогом, моя любов е с оригинален изпълнител Цв. Манева

Най-великата ария и химнът на Васил Найденов първо е изпълнена от. Тя извършва основната роля във кино лентата Почти проверка – 4-серийна поредност на Българска национална телевизия от 1982 година, в чийто първи епизод проехтява както мелодията, по този начин и песента, звучаща на фона на посещаване в домашното мазе, с цел да бъде събран багажът на героинята. Част от текста е същият, само че някои думи са по-различни. Даже се трансформират в нарицателни: „ този мой един живот”.
Най-вероятно, защото композитор е Стефан Димитров, неговата жена Богдана Карадочева е записана в Уикипедия като реализатор, само че не може да бъде сгрешен нейният исполински глас и шансонната й бленда с актьорското пеене с трептящ звук на Манева, които звучат от екрана. Тогава тя е партиен секретар и национална артистка, а след това се издига до претендент – член на Централен комитет на Българска комунистическа партия и заместник-председател на Съюза на артистите в края на соца.
Режисьор на кино лентата за самотна майка на няколко деца от разнообразни мъже, която желаят да изселят от панелния й апартамент е Тодор Стоянов по сюжет на Николай Никифоров, а тази седмица я излъчи съвсем 40 години по-късно БНТ4. Оригиналният текст на песента е на Кръстю Станишев.
В мъжките функции са Иван Андонов, Коста Цонев, Кирил Господинов и други видни артисти от онази ера – множеството към този момент не са сред живите.
Мария Пенчева...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР