Най-вече искам да си пожелаем здраве, здраве, здраве за новата

...
Най-вече искам да си пожелаем здраве, здраве, здраве за новата
Коментари Харесай

На живо: От ДПС се обявиха против настоящия модел на машинно гласуване

Най-вече желая да си пожелаем здраве, здраве, здраве за новата година. За първи път ще вършим избори по време на пандемия. Безспорно в софтуерно връзки има много неща, които би трябвало да се създадат от другите управляващи в страната, с цел да можем да подсигуряваме здравето на хората и едни почтени избори. Гражданите би трябвало да имат доверие в изборния развой, с цел да може след това цялото общество да се сплоти и да работим за едно по-добро бъдеще на България.

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, по време на консултациите при президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на по отношение на организацията и провеждането на идните парламентарни избори.

"ДПС постоянно е поставяло въпроса за спазването на Конституцията на България и гарантирането на правото на всички жители да могат да упражняват своето право на глас. За страдание актуалните ръководещи парламентарни партии не подсигуряват конституционните права на българските жители, както в страната, по този начин и отвън нея.

Относно машинното гласоподаване би трябвало да изберем точния модел. Трябва да се концетрираме върху проблемите, които ги имаме от опита и практиката по време на предходни избори. Проблемите са - огромният брой на недействителни гласове, субективният метод при броенето на гласовете и големият брой сбъркани и надраскани изборни протоколи. За тази цел би трябвало да разберем дали машините ще спомогнат за решаването на тези проблеми. Нашите апели не бяха чути и ръководещите постановиха един Изборен кодекс, който смесва машинното гласоподаване и това с бюлетини, което дава предпоставки за още по-голямо комплициране на изборния развой. Това единствено в допълнение ще докара до ерозиране на вярата в честността на изборите. Това е въпрос на законодателната власт и ние сме подготвени, в случай че има спор в Народното събрание, да дадем своето мнение и оферти. Този модел на машинно гласоподаване не е най-хубавият. Има доста други по-добри модели на машинно гласоподаване ", безапелационен бе той.

"За край желая да кажа, че ние имаме един партиен проблем при провеждането на избори в изискванията на пандемия. По време на предизборната акция ние не използваме медиите, а водим акция с директни срещи с гласоподавателите и вървим от врата на врата, при всеки човек. Тук има над 20 медии и те могат да потвърдят, че ние не се възползваме от тях по време на акция. Очакваме да чуем от ваша страна и логиката ви за пдохода към установяване на датата за изборите. Така и ние ще можем да разсъждаваме за идните избори, тъй като никой сега не може да каже по какъв начин ще се развива пандемията ", разгласи Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР