Най-възрастният футболист, играл на световно първенство - Есам Ел-Хадари, слага

...
Най-възрастният футболист, играл на световно първенство - Есам Ел-Хадари, слага
Коментари Харесай

Най-възрастният футболист с мачове на световно прекратява кариерата си

Най-възрастният футболист, играл на международно състезание - Есам Ел-Хадари, поставя завършек на спортната си кариера. 47-годишният египетски вратар разгласи решението си по време на телевизионно шоу, казвайки, че " футболът е втората му брачна половинка и в този момент той желае бракоразвод ".
45-годишен египтянин става най-възрастният футболист на Мондиал Вратарят Есам ел-Хадари на път да усъвършенства още един връх
Ел-Хадари се отхвърли от националния тим на " фараоните ", откакто не беше включен в състава за Купата на африканските народи през 2019 година.

Снимка: Reuters

" Футболът е втората ми брачна половинка и взех решение да се разведа. Няма да се завръщам към спорта още веднъж. Цялата система има неточности и това е обикновено. Няма какво повече да желая от моята кариера. В Египет няма по-добър от мен. Бях само на аварийна пейка през 1998 година, когато на вратата беше Надер Ел-Сайед ", разяснява Ел-Хадари.
Фараонът, който отхвърля да остарее (ВИДЕО) 44-годишният вратар на Египет Есам Ел-Хадари чупи връх след връх
Той има повече от 150 мача с екипа на Египет след дебюта си през 1996 година. Печелил е Купата на африканските народи общо четири пъти, като е избиран за най-хубав вратар в три издания на шампионата.

На Мондиал 2018 Ел-Хадари стана най-възрастният футболист с мачове на международно състезание. Тогава той бе на 45 години и 161 дни.

В интервала 1996-2008 година Есам Ел-Хадари носи екипа на " Ал Ахли ", с който завоюва осем трофеи на страната, четири купи, четири Суперкупи на Египет, както и три трофея от африканската Шампионска лига.

Снимка: Reuters

Опитният пазач игра и за " Сион " в Швейцария, където има една извоювана купа на страната. През сезон 2019/20 Ел-Хадари носи екипа на " Ногум " в Египет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР