Най-възрастният депутат има честта да открие новия български парламент. В

...
Най-възрастният депутат има честта да открие новия български парламент. В
Коментари Харесай

Вежди Рашидов откри 48-ото Народно събрание, депутатите положиха клетва

Най-възрастният народен представител има достойнството да открие новия български парламент. В 48-ото Народно заседание това е Вежди Рашидов.

Минути след откриването новите депутатит поставиха клетва, след която прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

" Предвид към този момент посребрялата ми коса, на мен се падна да открия 48-ото Народно заседание. Живях дълго, видях доста и още диря отговори. Като малко момче мечтаех да открия света, да се боря да ставам по-добър и да надвивам. Спомням си унижението и промяната на имената, революционния ентусиазъм на градинката пред Кристал, мразовитата зима на 97-ма година, гладната стачка на Велико народно събрание, митингите, песните и хората зад микрофоните. Мъдростта се ражда в паметта, а тя се построява в спомените. Променихме страната си, преодолявахме рецесии и се борихме с бедствия, издигахме едни сваляхме други. И по този начин буквално, камък по камък съградихме живота си.

И отново се чудим по какъв начин, за какво, накъде, потопихме се в опорки и заклинания, заляхме всичко с обиди и причинихме премеждия, по тази причина ви апелирам, сътрудници - мислете. Агресията ражда единствено експанзия, отрицанието води до отричане на отрицанието. Така - докога? Често губим посоката си, през днешния ден е токът, на следващия ден хлябът, комплицирани в разногласия затъваме все по-дълбоко в познатата антиутопия. Затова ви апелирам, сътрудници - мислете! В дните, когато се изправяме един против различен, да помним, че всеки има достолепие, близки, а зад всеки от нас седят хиляди хора. Нека се борим, само че да не се наскърбяваме, да не се убиваме.

Моля ви за примирение, разсъдък. Нека този път излезе по-добро от всичко това. На добър час и дано Бог да пази България ", съобщи той при откриването на първото пленарно съвещание.
След речта на Рашидов президентът Румен Радев направи послание към народа и Народното събрание.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР