Най-възрастният черен носорог в света почина в сряда в зоологическата

...
Най-възрастният черен носорог в света почина в сряда в зоологическата
Коментари Харесай

На 46 години почина най-възрастният черен носорог в света

Най-възрастният черен носорог в света умря в сряда в зоологическата градина в Берлин на 46 години, съобщи ДПА.

Килагуни, чиято отличителна линия бе извънредно ясно изразения рог, е пристигнала в берлинската зоологическа градина на 19 октомври 1975 година Тя има две дъщери - черният носорог Мабури, на 18 година, и индийския носорог Бети, на 25 години, както и внуци - Майша и Карл, на 2 години.

Килагуни има общо пет раждания в живота си, с което е съдействала за запазването на предпазения тип, показаха от зоопарка.

След като годините почнали да мъчат от ден на ден остарялата Килагуни, която най-сетне не е можела да се изправя сама, зоологическата градина, след щателни съвещания, е взела решение да я приспи в сряда.

Отговорните грижи за животните включват и това да им бъдат спестени ненужни премеждия, колкото и да са сложни сходни решения, сподели шефът на зоопарка и означи, че Килагуни е била най-възрастният черен носорог в света.

В дивата природа черните носорози доста рядко живеят повече от 30 години, показаха от берлинската зоологическа градина и означиха, че този тип е мощно заплашен от нелегално ловуване. Рогът на черния носорог е мечтан трофей, който се продава като вълшебен лек.

От 2008 година Южна и Източна Африка записват невиждани равнища на бракониерство, от които са застрашени и белите носорози и африканските слонове. През последните 10 години бракониери са умъртвили над 7000 носорози, отбелязва ДПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР