Най-възможното за София е да не отидем на балотаж. Внушава

...
Най-възможното за София е да не отидем на балотаж. Внушава
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: Най-възможното за София е да няма балотаж

Най-възможното за София е да не отидем на балотаж. Внушава се, че той е неминуем. Но е малко евентуален. Малко евентуално е да гласоподават повече от 450 000 души. Това сподели по БТВ доцент Стойчо Стойчев, учител по политология.
Изборът на основен прокурор ще има отношение към локалните избори. Този избор измести фокуса от политическото говорене. Демократична България се изяви като партия, фокусирана върху правосъдната промяна. До каква степен ще изиграе резултат, е различен въпрос. Протестът стартира да минава едни граници€ Превръща се в дебелоглав, който хората не утвърждават.

Политиците с огромен опит имат нюх по кое време минават границата. Хората харесват тези, коит градят мостове. Рисковете в тази акция е, че се измести фокусът от тези избори - да се показа борбата на София, като борба за сваляна на Бойко Борисов. Кметът ще харчи парите-това са 8 милиарда Лева. Целта е да създадем живота си по-добър. Неясно ръководство значи тези пари да бъдат откраднати и доста от проблемите на София да не бъдат решени. Има едни хора еднодневки, чиято визия е за 3-4 години. Има едни партии, които стабилно стоят в годините. Човек постоянно би трябвало да бъде прагматичен. Управлението на един град е като ръководство на етажната благосъстоятелност. Проблемите нямат цвят-не са нито сини, нито червени. Върховенството на закона е въпрос на персонална самокритика.

Грешки няма по време на изборите. Наблюдавам нормализация на изборният развой. Хората са спрели да се занимават с политика. Значи политиката върви по естествени пътища.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР