Най-важното за участниците в мутренския модел на управление е да

...
Най-важното за участниците в мутренския модел на управление е да
Коментари Харесай

Кафето на Вишински: Грешките на ГЕРБ и ДПС в защита на Гешев

Най-важното за участниците в мутренския модел на ръководство е да запазят позициите си в превзетите през последните години институции, най-много в прокуратурата, Министерство на вътрешните работи, тайните служби, познавач съд и прокуратура, КПКОНПИ и прочие Над всичко обаче е основният обвинител – признакът на тяхната недостижимост.

И сбъркаха съдбовно.

Дори всесилният Сталин, на който генералният прокурор Андрей Вишински приключил чудесна работа, премахвайки от пътя му недоволни и авторитетни хора – критици на болшевизма, само че е предани партийни фрагменти, постъпил по различен метод. През 1939 година преназначил Вишински на дипломатическа работа (подобно деяние се случи с Пламен Георгиев, който от началник на КПКОНПИ и прокурор преди този момент бе назначен за консул в Еспания…), тъй като публичното неодобрение от безчинствата на генпрокурора се засилвали трагично. Това заплашвало властта на самия Висарионович и той побързал да отърве държавното обвиняване от сатрапа-прокурор. Направил го даже външен министър, а по-късно представител на Съюз на съветските социалистически републики в Организация на обединените нации, където една заран до момента в който си пиел кафето… Новичокът още не бил открит… Изпратили го без доста звук и почести.

Вече разбирате накъде води нишката… Да защитаваш Гешев, който е дал всичко от себе си да дискредитира – доста сполучливо - институцията „ държавно обвиняване “, е меко казано неинтелигентно. Още по-недалновидно е, да смяташ, че българските жители ще повярват даже на един „ мотив “ в негова отбрана. Тезата, че промяната на даден човек не прави промяната, е цялостна нелепост. Всеки естествен човек знае, че отървем ли се от Гешев, Цацаров, профилираните съд и прокуратура, настоящия състав на Висш съдебен съвет – нещата ще се трансформират фрапантно в интерес на върховенството на правото. Такова господство отдавна не съществува, което е голям проблем.

Грешна тактичност са и напъните на ГЕРБ и Движение за права и свободи да „ осведомят “ непознати посолства, Брюксел и Вашингтон за някакъв реваншизъм и безвластие. Именно изброените получатели са безусловно наясно какви са връзките на двете партии с въпросните лица и какво са сътворили дружно.

Нито някой се заблуждава за „ силата на влияние “ на офанзивите против закона „ Магнитски “, нито за „ полицейщината “ на Рашков или реваншистките дейности на президента Радев и новият министър председател Петков. Такъв филм съществува само в главите на идеолозите на приятелите в досегашния режим.

За 10 години в Съединени американски щати четирима основни прокурори са принудени да си тръгнат. В Албания сътрудника на Гешев към този момент е в пандиза за корупция. Същото се случва и в Словакия. В Швейцария основният до неотдавна прокурор е в съда и доста скоро ще узнаем решението на Темида. Пак за корупция. В Германия уволниха основния прокурор за дейности против двама блогъри. Дори Путин махна преди година и половина главпрокурора Юрий Чайка, чийто наследник Артьом попадна под ударите на „ Магнитски “. Смешни и нелепи са опитите за избавяне на неспасяемия И.Г. Самото му слагане на този пост е гротеска; оскърбление за правната общественост и проява на мощ от деградирала власт.

Заблудата на бранителите гешеви, че някой ще се върже на техните причини, е най-уязвимото им място. Там ще бъдат изумени, тъй като без социална поддръжка цялата им пропагандна мощност не коства пет пари. Няма да им оказват помощ и тежките зависимости, в които са оплетени с политици от други партии. Това е работело до момента, само че към този момент има съюзнически фронт.

Друга съдбовна неточност е, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи имат вяра, че могат да надхитрят или даже принудят новите ръководещи да играят по свирката им по казуса " Гешев ". Също и че мнението на обществото и текстове като този, са без значение.

Филмът е към края, само че Гешев и кукловодите му няма да получат хепи енд. Сценарият е изменен. Вишински ще изпие напълно скоро това кафе…

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР