Най-важното за нас е финансовата подкрепа за икономиката и социален

...
Най-важното за нас е финансовата подкрепа за икономиката и социален
Коментари Харесай

Нинова: Реалните преговори между партиите ще започнат след връчването на първия мандат

Най-важното за нас е финансовата поддръжка за стопанската система и обществен пакет за бедните, работещите и пенсионерите. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след консултациите с президента Румен Радев.

 

Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Ако Политическа партия ни поканят, ще участваме във втория. Няма да подкрепим мандат на Движение за права и свободи и " Възраждане ", в случай че третият е при тях, според от това на кого президентът го връчи, ще се съберем на съвещания, безапелационна бе Нинова.

 

Българска социалистическа партия считат, че може да има държавно управление, само че че действителните договаряния сред партиите ще стартират след връчването на първия мандат.

 

С президента доуточнихме някои елементи по значимите за нас тематики, изключително диалога за бюджета. Президентът увери, че служебният кабинет ще намерения за увеличение на минималната работна заплата на 850 лева Вероятно ще би трябвало да мине през бюджет, само че това го отчитаме като добър резултат от срещата, изясни още Нинова.

 

Президентът Румен Радев организира съвещания с представители на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ".

Държавният глава се среща с всички парламентарно показани партии, преди да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Целта на съвещания е, по думите му - да се търсят допирни точки и да се направи всичко допустимо за основаване на постоянен кабинет. Румен Радев към този момент организира такива срещи с ГЕРБ-СДС, " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

 

Очаквайте детайлности

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР