Най-важното в момента са цените на тока, на природния газ

...
Най-важното в момента са цените на тока, на природния газ
Коментари Харесай

Мирчев: Най-важни са цените на тока, газта и бизнеса

Най-важното сега са цените на тока, на природния газ и методът, по който ще бъде обезщетен бизнесът, сподели националният представител от " Демократична България " Ивайло Мирчев пред Българска национална телевизия.

“Цените са рискови, това е несъмнено. Обстоятелствата са меко казано форсмажорни. Надявам се и бизнесът да оцени този ход, който държавното управление подхваща сега. Според мен кабинетът съумява да вземе относително съответни ограничения ”, сподели Мирчев и акцентира, че страната не би била в енергийна рецесия, в случай че прокуратурата бяха самостоятелни и си вършеха работата.

" Енергийният бранш е овладян от избрани олигархични-мафиотски структури. Ако прокуратурата искаше да си прави работата, можеше да направи инспекция в “Булгаргаз ”. Увеличаването на цената на един енергиен запас е опасност за националната сигурност. Има опция да се внесе по-евтин газ, само че " Булгаргаз ", който би трябвало да пази интереса на България, не го прави. А прокуратурата бездейства ”, сподели той.

Ивайло Мирчев съобщи, че КЕВР би трябвало да влезе в ролята на самостоятелен регулатор, неповлиян от ръководещите. Той още веднъж напомни, че сега, в който се формираше новото държавно управление енергийният регулатор се опита да вдигне цената на тока.

“Ако помните една компания искаше да купи ЧЕЗ България и имаше изминал запис на Бойко Борисов, в който той споделя: “Те не се преценяват с мен, да отиде КФН да ги удари ”. Той поръчва на един регулатор да ги удари. После се чудим за какво шефът на КЕВР Иван Иванов стои на конференциите до Борисов. Каква е работата на ръководителя на самостоятелен регулатор да стои до политическото лице? ”, попита Мирчев.

Той показа упованията си, че КЕВР ще взема съответни решения неповлияни от властта.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР