Най-важното в днешното заседание на МС е приемане на управленската

...
Най-важното в днешното заседание на МС е приемане на управленската
Коментари Харесай

Денков: Управленската програма е съгласувана с политическите сили, подкрепящи правителството

Най-важното в днешното съвещание на Министерски съвет е приемане на управническата стратегия на държавното управление. Обръщам внимание, че това става предварително. Законовият период е 3 месеца от съставянето на държавното управление и освен това тази стратегия, която ще видите е съгласувана деликатно от политическите сили, които поддържат това държавно управление в Народното събрание.


Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Очакваме тази поддръжка да продължи и през идващите месеци и в съгласие с Народно събрание да успеем да осъществим законодателната и управническата стратегии, като това е обвързвано с възстановяване живота на хората и изискванията за бизнес в България “, сподели Денков.

Премиерът уточни, че в управническата стратегия има доста ясни периоди по какъв начин да бъде построена Националната детска болница, като напомни, че беше основан публичен съвет. „ До февруари 2024 година ще бъде направена техническата спецификация за възлагане на публичната поръчка и до март 2024 година сме поеми ангажимент да се разгласи социална поръчка за построяването на детската болница. По сходен метод има съответен график, координиран от сред Министерството на превоза и Министерството на здравеопазването във връзка с системата за оказване на незабавна здравна помощ по въздуха “, заяви той.

Денков акцентира: „ И различен път сме обяснявали, че методът, който заварихме беше неправилен, не съответстваше на регламентите за работа на такава незабавна помощ по въздуха, тъй че трябваше да се поправя този метод. В момента има явен график по какъв начин за бъде изпълнена тази активност, тъй че да проработи в оптимално къси периоди. “

Той означи, че тази управническа стратегия е директно обвързвана с бюджетите на страната за 2023 и 2024 година „ Вчера в Комисията по бюджет и финанси са взети някои неверни решения, които не обезпечават финансовата рамка, която преди този момент беше готова от Министерски съвет и беше импортирана в Народно събрание за решение. Имам уверението на водачите на партиите, които поддържат държавното управление, че ще поправят тези решения, които през вчерашния ден бяха взети, и ще одобряват финансовата рамка по този начин, както е подадена от Министерски съвет. Разбира се, с някои промени, които са в техните пълномощия, само че без да трансформират общия баланс на страната, който е нужен, с цел да се обезпечи дефицитът, обвързван с приемането в еврозоната – до 3% “, сподели още Денков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР